Guvernul adoptă vineri majorarea salariului minim la 1.450 lei, majorarea salariilor în administraţia locală şi pentru artişti

Guvernul se reuneşte vineri la ora 14 în şedinţă, pe agendă fiind creşterea salariului minim la 1.450 lei şi majorarea salariilor în administraţia locală şi pentru artişti, potrivit declaraţiilor făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea.

9710 afișări
Imaginea articolului Guvernul adoptă vineri majorarea salariului minim la 1.450 lei, majorarea salariilor în administraţia locală şi pentru artişti

Guvernul adoptă vineri majorarea salariului minim la 1.450 lei, majorarea salariilor în administraţia locală şi pentru artişti

''Mâine vine în continuare sesiune extraordinară, chiar dacă cei de la PNL au anunţat că vor să blocheze legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, într-un mod iresponsabil, după părerea mea, Guvernul va adopta nişte acte normative aşa cum sunt trecute în programul de guvernare care sunt aşteptate - salariul minim va fi aprobat mâine, în şedinţa de guvern - 1.450 de lei, aşa cum s-a stabilit, majorarea salariilor în administraţia locală cu 20 %, majorarea salariilor pentru actori şi alte categorii de artişti cu 50 %'', a spus social-democratul la Parlament.

El a avut şi alte solicitări pentru membrii Cabinetului Grindeanu.

''De asemenea, i-am rugat să verifice dacă informaţia este reală şi anume că s-a prorogat printr-o ordonanţă intrarea în vigoare a legii prin care se majorează cu 15 % din educaţie şi sănătate şi, dacă e într-adevăr prorogată de guvernul Cioloş, mâine să anuleze această prorogare şi majorările de 15 % din educaţie, sănătate să intre în vigoare de la 1 februarie. De asemenea alocarea pe student de la 83 de lei la 201 lei nu este nevoie din cate ştiu de HG, ci este suficient un ordin al ministrului. (...) De asemenea pensia minimă de la 400 de lei la 520 de lei - ăsta e primul pachet de măsuri care e prins în HG-uri şi ordonanţe pe care Guvernul le poate emite mâine, chiar dacă unii vor să blocheze legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe'', a detaliat Dragnea.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat că şedinţa va avea loc vineri la ora 14, dar nu a făcut publică până la ora transmiterii acestei ştiri ordinea de zi.

Ulterior, Dragnea a reluat pe Facebook lista măsurilor avute în vedere pentru vineri.

''Guvernul instalat aseară lucrează intens pentru ca mâine să adopte următoarele măsuri: creşterea salariului minim la 1.450 lei; majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală; majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti; introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenţi; creşterea punctului de pensie la 1.000 lei; creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei; creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei; reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro'', a precizat el.

''Sper ca, atât Preşedintele, cât şi opoziţia, să înţeleagă semnalul dat de români prin vot. Românii au votat pentru a avea o viaţă mai bună!'', a conchis Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici