Guvernul alocă, marţi, circa 46 milioane lei pe un sistem IT naţional pentru adopţii

Executivul are spre aprobare, marţi, un proiect de hotărâre care prevede aprobarea notei de fundamentare pentru crearea unui sistem IT naţional pentru adopţii. Suma totală a proiectului este de 45.947.000 de lei, echivalentul a 9.705.745 euro.

427 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă, marţi, circa 46 milioane lei pe un sistem IT naţional pentru adopţii

Guvernul alocă, marţi, circa 46 milioane lei pe un sistem IT naţional pentru adopţii

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Guvernului apare proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA”.

„Finanţarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, arată nota de fundamentare a actului normativ.

Conform sursei citate, sistemul informatic va furniza o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare a solicitărilor de adopţie, determinarea celor mai bune opţiuni pentru potrivirea dintre copil şi persoana/familia adoptatoare şi monitorizarea post-adopţie a copilului.

Din punct de vedere informatic, prin realizarea SINA va fi obţinută alinierea la contextul tehnologic actual, simplificându-se şi securizându-se totodată modalitatea de prelucrare, stocare şi procesare a datelor.

„Astfel, pentru expunerea on-line către cetăţeni şi mediul public/privat a serviciilor publice este vizată punerea la dispoziţie a următoarelor servicii de tip G2C pentru care se va asigura disponibilitate şi acces ridicat/consolidat pentru cetăţeni: - accesarea on-line a datelor/informaţiilor referitoare la proceduri/formulare; - descărcarea on-line a formularelor; - încărcarea on-line a formularelor; - serviciu de suport/helpdesk”, potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Beneficiarul va fi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, iar proiectul va contribui la implementarea Strategiei naţionale agenda digitală pentru România 2020 (SNADR).

Alte puncte pe ordinea de zi a reuniunii de marţi a Guvernului sunt:

„- Proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 932/2010

- Proiectul de hotărâre privind aprobarea listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Cercetării şi Inovării, precum şi de instituţiile şi unităţile de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare care funcţionează în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia şi a termenelor de menţinere în nivelurile de clasificare”.

Guvernul mai are spre avizat şi două memorandumuri şi o notă:

„- Memorandum cu tema: Notificare în vederea înlocuirii unui membru titular şi desemnarea unui membru supleant din partea Asociaţiei Municipiilor din România în cadrul delegaţiei României la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada rămasă din mandatul 2015-2020

- Memorandum cu tema: Desemnarea preşedintelui Părţii române în Comisia interguvernamentală româno-kazahstaneză de colaborare economică

- Notă privind Planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat”, arată sursa menţionată.

Taguri:
guvern,
adopţie,
it

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici