Guvernul îi face diplomaţi pe ataşaţii Ministerului Turismului în străinătate

Ministrul Turismului Mircea Dobre a anunţat vineri că guvernul va aproba un act normativ prin care va fi înfiinţat un "corp al ataşaţilor din turism cu grad diplomatic", iar reprezentanţii acestuia vor beneficia de privilegiile şi imunităţile diplomatice.

229 afișări
Imaginea articolului Guvernul îi face diplomaţi pe ataşaţii Ministerului Turismului în străinătate

Guvernul îi face diplomaţi pe ataşaţii Ministerului Turismului în străinătate (Imagine: Facebook)

"Este vorba despre cele opt reprezentanţe externe ale statului român, care trebuie să promoveze România din punct de vedere al activităţii turismului în exteriorul ei şi putem să spunem foarte clar că aceste reprezentanţe nu funcţionează în baza regulilor de drept internaţional, nu sunt recunoscute de statele-gazdă ca entităţi ce reprezintă statul român pe plan extern, fapt pentru care cei opt angajaţi ai Ministerului Turismului nu au reuşit stabilirea unor relaţii de cooperare instituţională între minister şi entităţile omoloage din ţările în care ei îşi desfăşoară activitatea. Din acest motiv, marea majoritate a evenimentelor care se organizau acolo, se făceau prin Ministerul Afacerilor Externe, cu ajutorul ambasadelor şi ataşaţilor comerciali", a explicat ministrul Mircea Dobre.

Astfel, Ministerul Turismului va reorganiza funcţia de reprezentare prin înfiinţarea unui corp al ataşaţilor din turism.

Cei opt diplomaţi îşi vor desfăşura activitatea sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

"Din punct de vedere juridic, în cazul în care ei vor fi detaşaţi la Ministerul de Externe pe durata misiunii, ei se vor putea bucura de privilegiile şi imunităţile diplomatice, însă vor rămâne cu o dublă subordonare, subordonarea de la dumneavoastră şi cea de la Ministerul Afacerilor Externe", a replicat ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici