Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codurile Penal şi Civil la începutul lunii iunie

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe Codurile Penal şi Civil la începutul lunii iunie, a anunţat luni vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Coaliţiei.

93 afișări
Imaginea articolului Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codurile Penal şi Civil la începutul lunii iunie

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codurile Penal şi Civil la începutul lunii iunie

El a precizat că Victor Ponta şi Daniel Buda, coordonatori ai Comisiilor parlamentare speciale privind Codul penal şi, respectiv, cel civil, au primit mandat pentru a face timp de două săptămâni consultările şi dezbaterile necesare astfel încât, la începutul lunii iunie, Guvernul să-şi asume răspunderea pe cele două coduri.

Gheorghe Flutur a precizat totodată că există un calendar şi în ceea ce priveşte codurile de procedură penală şi civilă, el precizând că speră ca spre sfârşitul lunii iunie şi acestea două să fie finalizate.

Flutur a mai arătat că tot coordonatorii celor două comisii parlamentare speciale, Victor Ponta, respectiv Daniel Buda, sunt împuterniciţi să urmărească calendarul finalizării codurilor de procedură.

Liderul PDL a mai spus că Ponta şi Buda vor susţine o conferinţă de presă la Parlament, luni sau marţi, în care vor prezenta public calendarul asumării răspunderii Guvernului pe coduri.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici