Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru legea votului uninominal

Legea votului uninominal ar putea fi adoptată săptămâna viitoare, prin asumarea sa de către Guvern, a declarat, duminică, la Galaţi, Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru legea votului uninominal

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru legea votului uninominal

"Legea e depusă de noi şi semnată de noi, iar în săptămâna care urmează lucrurile se vede că nu merg bine în Parlament, şi atunci mai mult ca sigur că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul legii votului uninominal şi asta înseamnă că vom avea alegeri cu vot uninominal pentru Parlamentul României", a spus Bogdan Olteanu.

Acesta consideră că asumarea ar putea avea loc miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern de atunci. În ceea ce priveşte care formaţiune politică are merite mai mari în promovare şi adoptarea legii votului uninominal, Olteanu susţine că importantă este finalitatea.

"Nu vreau să fac o licitaţie, care e mai merituos, important e să avem legea şi constat că o s-o avem în următoarea săptămână", a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Luni, expiră termenul acordat de şeful statului Parlamentului pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal, în caz contrar, Băsescu urmând să emită decretul pentru referendum.

Comisia pentru elaborarea Codului electoral a finalizat, marţi, legea de introducere a votului uninominal, raportul comisiei fiind adoptat cu 9 voturi "pentru" şi o abţinere, din partea UDMR, astfel că actul normativ va fi trimis la Senat pentru a intra în dezbatere.

În absenţa lui Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pe votul uninominal, o decizie urmând să fie adoptată în funcţie de modul în care se vor desfăşura lucrările în Parlament pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici