Guvernul ridică, astăzi, o parte din restricţiile din pandemia de Covid-19: masca pe stradă şi lockdown-ul de noapte

Vineri va avea loc şedinţa Executivului, în care urmează să fie aprobate măsurile de relaxare a restricţiilor, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, spune premierul Florin Cîţu.

3459 afișări
Imaginea articolului Guvernul ridică, astăzi, o parte din restricţiile din pandemia de Covid-19: masca pe stradă şi lockdown-ul de noapte

„Astăzi (vineri - n.r.), după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern în care trebuie să adopt câteva măsuri ca să intre în vigoare de mâine”, anunţă Florin Cîţu.

Premierul a reluat măsurile de relaxare, respectiv eliminarea restricţiilor pe timp de noapte, a restricţiilor pentru magazine şi a portului măştii în spaţiile deschise.

„Pe rând le vom lua şi le vom explica în hotărârea de guvern, cum se va întâmpla. Deocamdată azi decidem pentru mâine, apoi urmează cealalată bornă importantă, de 1 iunie, care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm”, conchide Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID, începând cu 15 mai. În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

De asemenea, vor fi eliminate restricţiile de circulaţie de pe parcursul nopţii şi simultan se va renunţa la orice restricţie care vizează programul operatorilor economici, a mai spus şeful statului.

Alte măsuri restrictive vor fi anulate de la 1 iunie, a precizat Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici