Klaus Iohannis anunţă relaxarea restricţiilor din 15 mai: fără mască şi restricţii nocturne

  • Prima etapă a relaxării va fi pe 15 mai, a anunţat joi preşedintee României Klaus Iohannis.
  • Se va renunţa la măştile de protecţie şi la restricţiile nocturne.
30397 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis anunţă relaxarea restricţiilor din 15 mai: fără mască şi restricţii nocturne

Klaus Iohannis anunţă măsuri de relaxare din 15 mai: fără mască şi restricţii nocturne

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc pe 15 mai. În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

Pe 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu unele excepţii, târgurile, pieţele sau staţii de transport public”, a explicat preşedintele.

De asemenea, vor fi eliminate restricţiile de circulaţie de pe parcursul nopţii şi simultan se va renunţa la orice restricţie care vizează programul operatorilor economici, a mai spus şeful statului.

Tot din weekendul care urmează activităţile sportive în are liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.

Alte măsuri restrictive vor fi anulate de la 1 iunie, a precizat Klaus Iohannis.

„Peste un an de zile a durat până acum pandemia. A fost multă, prea multă suferinţă în România şi îmi pare rău pentru toţi cei care au suferit de pe urma acestei boli. Trebuie să ne amintim şi de cei care au făcut posibilă gestionarea acestei pandemii, de medici, de personalul medical. Lor le datorăm mulţumiri”, a spus Iohannis.

Preşedintele a spus că pandemia ne permite „să respirăm”, dar trebuie să ne pregătim pentru România post-pandemică.

„Avem şansa să facem România mai bună, România post pandemică trebuie să fie România în care implementăm reformele, în care avem o dezvoltare susţinută, o Românie în care avem investiţii în care facem sistemul sanitar mai bun, care face şcolile mai sigur, în care se se creează locuri de muncă”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că în ultimele săptămâni campania de vaccinare „a prins viteză” şi avem în fiecare zi peste 100.000 de persoane vaccinate, însă este nevoie de mai mult pentru a ieşi din pandemie.

„Am stabilit nişte ţinte de vaccinare (...). Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane, de la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate. (,..) Ne pregătim de relaxare, o să fie o relaxare precaută. Nu vrem să ne relaxăm în iunie ca să revenim cu restricţii în august, vrem să avem un calendar care ne permite să reluăm multe activităţi dar care nu ne expun pericolului revenirii poate fi aşadar vom avea o relaxare pas cu pas”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici