Video Guvernul va respecta decizia CC

Guvernul va respecta decizia Curţii Constituţionale, prin care ordonanţa privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de stat a fost declarată neconstituţională, dar este hotărât să ducă mai departe bătălia împotriva pensiilor şi a salariilor de lux, a declarat premierul Emil Boc.

13 afișări

El a arătat că nu poate accepta un sistem "nedrept şi nesimţit" în care salariile şi pensiile depăşesc câteva sute de milioane de lei vechi.

"Am luat act de decizia Curţii Constituţionale. Chiar dacă îmi este greu să accept şi să înţeleg motivaţia deciziei Curţii Constituţionale, ea va fi respectată. Aşa este firesc într-un stat de drept. Rămân însă la părerea că prin ordonanţa emisă de Guvern nu am respins dreptul la muncă, ci am restrâns dezmăţul pe banul public şi cheltuiala abuzivă a banului public", a spus Boc.

Premierul a arătat că ştia încă de la început că această măsură nu va fi primită "cu aplauze" de către cei care vor pierde lunar sute de milioane de lei vechi prin adoptarea acestei ordonanţe şi a arătat că are cunoştinţă şi de "presiuni" care s-au făcut şi se fac pentru ca o asemenea ordonanţă să nu intre niciodată în vigoare şi pentru ca aceste privilegii "să rămână în România pentru totdeauna".

Potrivit premierului, PDL şi PSD au convenit să continue "lupta" împotriva salariilor şi a pensiilor de lux.

"Am discutat cu partenerii de la PSD şi avem determinarea, cele două partide, să ducem mai departe bătălia împotriva pensiilor de lux, a salariilor bugetare de lux, a abuzurilor legate de cheltuiala banului public. Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi accepta ca acest dezmăţ pe ban public să se producă în România şi vreau să-i asigur pe toţi care cred în acest principiu că voi merge până la capăt pentru ca o asemenea soluţie să fie reglementată în România, o soluţie de eliminare a dispreţului faţă de banul public, de a elimina această cheltuială abuzivă în dispreţul banilor pe care cetăţenii îi plătesc prin impozite şi taxe", a spus Boc.

Citeşte şi:

OUG care interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională

Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege în procedură de urgenţă

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Băsescu: OUG privind cumulul salariului cu pensia a vizat abuzul pe seama banului public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici