Gyorgy Frunda nu crede că actuala coaliţie de guvernare "va trăi mult"

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, duminică, în faţa membrilor Consiliului Reprezentanţilor Unionali, reuniţi la Târgu Mureş, că nu crede că actuala coaliţie de guvernare "va trăi mult" din cauza "încrâncenării" partidelor care o formează.

16 afișări
Imaginea articolului Gyorgy Frunda nu crede că actuala coaliţie de guvernare "va trăi mult"

Gyorgy Frunda nu crede că actuala coaliţie de guvernare "va trăi mult" (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu cred că această coaliţie va trăi mult. Va veni rândul nostru, dar trebuie să ne întărim", a afirmat Frunda, care a spus apoi un banc legat de formarea actualei coaliţii de guvernare: «Cică Oprişan (PSD - n.r.) a ieşit de la discuţiile de la guvern cotonogit şi a fost întrebat: Te-ai bătut cu UDMR? Nu, a spus acesta, m-am sfătuit cu liberal-democraţii»".

Frunda a declarat că nu dă multe şanse actualei coaliţii de guvernare din cauza "încrâncenării" partidelor, constatată cu ocazia alegerii vicepreşedintelui Senatului.

"Niciodată până acum, cu ocazia alegerilor pentru conducerea Senatului, a Parlamentului în general sau pentru alcătuirea programului nu au fost asemenea încrâncenări, nici măcar faţă de opoziţie, darămite în cadrul unei coaliţii cum este acum între PSD şi PDL. Alegerea vicepreşedintelui (Senatului - n.r.), era vorba despre domnul Voiculescu, a determinat retragerea PDL pentru trei ore şi încercarea de boicotare a şedinţei. Dacă un asemenea lucru de o importanţă politică redusă naşte asemenea încrâncenare, este foarte probabil că în viitor vom asista la o luptă mult mai puternică în cadrul coaliţiei între cele două partide", a afirmat Frunda.

Întrebat cât timp crede că va rezista această coaliţie, Frunda a spus că nu poate preconiza acest lucru.

"Nu dau luni, că nu fac pronosticuri, dar nu cred că mai mult de pregătirea alegerilor prezidenţiale să dureze acest mariaj în forţă", a spus senatorul.

Întrebat dacă crede că UDMR va rămâne în opoziţie în următorii patru ani, senatorul a spus că nu îşi doreşte acest lucru şi că, în eventualitatea unei crize guvernamentale, UDMR va lua în serios o eventuală solicitare de a intra la guvernare.

"Nu ştiu (dacă UDMR va rămâne în opoziţie în următorii patru ani - n.r.). Nu doresc acest lucru. Dacă va exista o criză guvernamentală şi partide care acceptă puncte din programul nostru ne solicită să participăm la o coaliţie guvernamentală, atunci o vom lua în serios", a spus senatorul UDMR.

Şedinţa Senatului a fost suspendată, vineri, după ce grupul senatorilor PDL a cerut pauză de consultări pentru a avea unele discuţii în cadrul grupului democrat-liberal, după ce PSD l-a nominalizat pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului pe Dan Voiculescu.

Citeşte şi:

Şedinţă suspendată la Senat după ce Voiculescu a fost nominalizat ca vicepreşedinte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici