Haşotti: PNL ar putea sprijini un independent la Preşedinţie

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Mamaia, că PNL ar putea susţine un candidat independent la Preşedinţie, dar a adăugat că acesta este un punct de vedere personal.

21 afișări
Imaginea articolului Haşotti: PNL ar putea sprijini un independent la Preşedinţie

Haşotti: PNL ar putea sprijini un independent la Preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto)

"În situaţia în care va exista vreun candidat, de preferinţă independent, deoarece în fruntea României trebuie să fie un preşedinte independent, şi nu un preşedinte super-preşedinte de partid, este posibil ca PNL, în situaţia în care apare un astfel de candidat, să îl susţină. Este un punct de vedere personal", a afirmat Puiu Haşotti.

El a precizat că, deocamdată, nu există un asemenea candidat. Vicepreşedintele PNL a spus că unii dintre colegii săi de partid agreează această idee, iar alţii sunt de părere că liberalii ar trebui să aibă candidatul propriu la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă acest candidat ar putea fi Sorin Oprescu, Puiu Haşotti a evitat să dea un răspuns direct, spunând doar că l-a susţinut pe Oprescu pentru alegerile pentru Primăria Bucureşti.

În urmă cu trei săptămâni, Puiu Haşotti declara că liberalii trebuie să încheie înţelegeri cu alte forţe politice fie înainte de campania electorală pentru prezidenţiale, fie după primul tur de scrutin, scopul principal fiind ca Traian Băsescu să piardă alegerile. Haşotti afirma că PNL nu ar trebui să se grăbească cu desemnarea unui candidat la Preşedinţie la anunţatul Congres al formaţiunii şi ar fi indicat să mai aştepte realizarea unor studii politice pentru a vedea care va fi candidatul cel mai bine plasat în lupta cu Traian Băsescu.

"Nu trebuie să ne grăbim, pentru că principalul nostru scop e ca PNL să pună un candidat care să câştige alegerile prezidenţiale, dar poate un pic mai important este ca Traian Băsescu să piardă aceste alegeri. Iată de ce trebuie să aşteptăm nişte studii politice, să vedem dacă nu cumva putem face nişte înţelegeri înainte de alegerile prezidenţiale sau după primul tur, să avem negocieri cu alte forţe politice astfel încât Traian Băsescu să piardă aceste alegeri", afirma Puiu Haşotti.

Şi la vremea respectivă el a precizat că aceasta este opinia sa personală şi că va respecta orice decizie luată de partid în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici