Hellvig: Mişcarea Populară nu are cum să rupă din voturile dreptei la europarlamentare

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că Mişcarea Populară "nu are cum să rupă din voturile dreptei" la alegerile europarlamentare, precizând că ţinta PNL este să obţină minim 25 la sută la acest scrutin.

56 afișări
Imaginea articolului Hellvig: Mişcarea Populară nu are cum să rupă din voturile dreptei la europarlamentare

Eduard Hellvig (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Eduard Hellvig a spus că PNL şi-a stabilit ţinta pentru alegerile europarlamentare în Biroul Permanent Naţional, iar aceasta este de minim 25 la sută.

"Din punctul de vedere al intereselor PNL este minim 25 la sută, pentru că din punctul meu de vedere un partid puternic nu poate să se prezinte sub 25 la sută la alegerile europarlamentare. Eu am spus-o şi în BPN, este obiectivul strategic pe care eu, în calitate de secretar general, l-am stabilit pentru PNL, iar dacă acest obiectiv strategic nu este atins la europarlamentare, eu personal voi răspunde, probabil cu demisia din funcţia de secretar general. PNL trebuie să aibă minim 25 la sută la europarlamentare", a afirmat Hellvig.

Întrebat dacă Mişcarea Populară ar putea pune probleme PNL pe segmentul de electorat de dreapta, Hellvig a răspuns că "Mişcarea Populară nu are cum să rupă din voturile dreptei".

"Mişcarea Populară nu are cum să rupă din voturile dreptei, pentru că, în primul rând, nu există ca organism. Până la alegerile europarlamentare, din experienţa mea politică, chiar dacă sunt un om tânăr, a face un partid cu structuri în teritoriu şi să convingi electoratul este foarte dificil. Suntem într-o perioadă complicată, cu situaţie economică dificilă, iar tema şi comunicarea publică se duc într-o altă direcţie. Aici nu avem de-a face cu o dezbatere ideologică, europarlamentarele sub o formă sau alta trebuie să aducă o cristalizare a mediului politic şi de fiecare dată electoratul român a dat dovadă de foarte multă înţelepciune, chiar dacă de multe ori politicienii au senzaţia că electorii nu înţeleg, electorii înţeleg foarte bine ce se întâmplă în spaţiul public şi de fiecare dată ştiu să-şi aleagă priorităţile electorale. Ca atare, nu putem vorbi de un competitor pentru PNL, ceea ce se întâmplă cu structurile acestea mici care sunt fundaţii şi care se constituie în partide politice", a spus Hellvig.

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, participă, duminică, la Alba Iulia, la conferinţa judeţeană a PNL Alba, la care va fi aleasă noua structură de conducere a filialei. La întâlnire participă peste 500 de delegaţi ai partidului din localităţile judeţului. La ora transmiterii acestei ştiri, este în desfăşurare procesul de vot, iar pentru funcţia de preşedinte al PNL Alba s-a înscris un singur candidat, senatorul Teodor Atanasiu, cel care conduce filiala din anul 1993.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici