Hrebenciuc: Am cerut reprezentanţilor PSD în BEJ-uri să nu semneze procesele verbale

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Viorel Hrebenciuc, a anunţat, luni dimineaţă, că liderii partidului au decis să ceară reprezentanţilor formaţiunii în Birourile Electorale Judeţene (BEJ) să nu semneze procesele verbale cu rezultatele alegerilor, având în vedere incidentele semnalate.

23 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Am cerut reprezentanţilor PSD în BEJ-uri să nu semneze procesele verbale

Hrebenciuc: Am cerut reprezentanţilor PSD în BEJ-uri să nu semneze procesele verbale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am luat în considerare numărul mare de iregularităţi, incidente, fraude şi acţiuni de mită electorală pe care colegii noştri le-au raportat pe parcursul acestei nopţi şi în cursul zilei de ieri şi am cerut tuturor colegilor noştri din BEJ, indiferent dacă am pierdut sau am câştigat în judeţul respectiv, să nu semneze deocamdată procesele verbale de la Birourile Electorale Judeţene", a declarat Hrebenciuc, luni dimineaţă, la momentul la care a anunţat rezultatul numărătorii paralele a PSD.

Liderul social-democrat a dat şi câteva exemple de judeţe unde există "diferenţe imense" între datele pe care PSD le avea la dispoziţie şi rezultatele înregistrate oficial. Acestea sunt, potrivit lui Hrebenciuc, Arad, Timiş, Cluj, Alba, Maramureş, Olt.

"Mai sunt şi altele, dar mă opresc aici", a spus Hrebenciuc.

Pe de altă parte, liderul PSD a vorbit şi despre informaţii conform cărora anumite instituţii ale statului au fost implicate în procesul electoral.

"Pe parcursul acestei nopţi ne-au apărut extrem de multe semnalări de implicare a unor organe ale statului în procesul electoral", a spus Hrebenciuc.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, PSD are în vedere o posibilă contestare a rezultatului alegerilor, Hrebenciuc a răspuns: "Noi conducem şi dumneavoastră ne întrebaţi dacă vom contesta alegerile? Este o contradicţie în termeni".

Luni dimineaţă, Hrebenciuc a anunţat că Mircea Geoană a obţinut la alegerile de duminică 50,3% din voturi după centralizarea datelor din 80,7% din secţii, potrivit numărătorii paralele realizate de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici