Hrebenciuc: Conducem cu 50, 3% după numărarea voturilor din 80,7% din secţii

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, luni dimineaţă, că Mircea Geoană a obţinut la alegerile de duminică 50,3% din voturi după centralizarea datelor din 80,7% din secţii, potrivit numărătorii paralele realizate de PSD, el vorbind şi despre un mare număr de neregularităţi, fraude şi incidente.

42 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Conducem cu 50, 3% după numărarea voturilor din 80,7% din secţii

Hrebenciuc: Conducem cu 50, 3% după numărarea voturilor din 80,7% din secţii

Hrebenciuc a anunţat că PSD a numărat voturile din 17.365 de secţii, adică 80,7% din totalul secţiilor. El a precizat că au fost numărate 8.582.714 voturi valabil exprimate.

Liderul PSD a spus că, dintre acestea, 4.317.105, adică 50,3%, revin lui Mircea Geoană, iar 4.205.609, adică 49,7%, au fost obţinute de Traian Băsescu.

Pe de altă parte, el a spus că PSD a luat în considerare "iregularităţi", incidente, tentative de mită electorală şi fraudă.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că faţă de primele estimări ale PSD, cele de luni dimineaţă sunt mai scăzute, dar diferenţa este de 0,7%, deci nu una extrem de mare.

De asemenea, el a fost întrebat dacă PSD ia în calcul contestarea alegerilor. Hrebenciuc a răspuns că este o contradicţie în termeni, din moment ce a anunţat că PSD este în continuare în frunte.

Liderul PDL Adriean Videanu a anunţat, duminică noapte, că, potrivit numărătorii paralele a voturilor din turul II făcute de PDL, preşedintele Băsescu ar câştiga un nou mandat, cu 50,14 la sută din voturi, când mai rămăseseră de centralizat rezultatele din 96 de secţii de votare din diaspora.

Totodată, liderul PDL a ţinut să îi transmită un mesaj candidatului PSD, Mircea Geoană: "Ai pierdut, continuă! Ai câştigat, continuă!". Videanu a dat câteva detalii tehnice despre modul în care democrat-liberalii realizează numărătoarea paralelă a voturilor, precizând că îl aşteaptă pe Viorel Hrebenciuc să discute despre numărătoarea paralelă a PSD-ului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici