Hrebenciuc: Două dintre servicii, printre care şi SRI, intervin în plan politic

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, la Antena 3, că face un apel la profesioniştii din serviciile de informaţii "să respecte legea şi să nu intervină în plan politic", susţinând că două dintre aceste servicii, între care a nominalizat SRI, fac în prezent acest lucru.

16 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Două dintre servicii, printre care şi SRI, intervin în plan politic

Hrebenciuc: Două dintre servicii, printre care şi SRI, intervin în plan politic

"Fac şi eu un apel la profesioniştii din servicii, să respecte legea şi să nu intervină în plan politic. Din nefericire, sunt două servicii care în momentul de faţă fac acest lucru", a spus Hrebenciuc.

El a adăugat că îi avertizează pe reprezentanţii acestor instituţii că aceste chestiuni se cunosc, tot din rândurile lor. "Se întâmplă acest lucru, îi avertizez pe această cale că ştim acest lucru, tot din rândul lor ştim, nu din altă parte, aşa, deci trebuie să respecte legea şi în primul rând fac apel la şefii celor două servicii să-şi bage minţile-n cap şi să nu mai dea ordine de acest gen", a arătat Hrebenciuc.

Deputatul PSD a susţinut că în momentul de faţă se fac dosarele politicienilor care apar pe listele de colegii, "pentru a se putea ajunge în luna decembrie la nominalizarea unui premier din partea PDL".

Întrebat de unul dintre moderatorii emisiunii dacă este SRI una din cele două structuri, Viorel Hrebenciuc a răspuns tranşant: "Da". La precizarea moderatorului că SRI este condus de un fost membru PSD şi solicitat să precizeze dacă pune la îndoială probitatea lui George Maior, Hrebenciuc a spus: "Nu probitatea, pun naivitatea lui la îndoială".

"Oricine dintre noi poate să fie naiv în anumite momente", a adăugat el.

Totodată, răspunzând unei întrebări, Hrebenciuc a susţinut că PDL este partidul favorizat de activitatea acestui serviciu.

"Fac apel la profesioniştii de acolo, care ştiu că asemenea lucru nu se face, este ilegal şi când am spus ilegal cu asta am spus totul şi mă opresc aici (...) Ei lucrează la ordin până la urmă. Dar faptul că primesc asemenea ordine este un lucru ilegal, faptul că execută asemenea ordine este de asemenea ilegal. Şi cu asta m-am oprit şi am încheiat acest subiect", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici