Hrebenciuc: Între Geoană şi Diaconescu aş înclina acum cu Geoană

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, marţi, la Antena3, că atât Adrian Năstase, Mircea Geoană, cât şi Cristian Diaconescu au şanse egale la preşedinţia partidului, iar dacă ar trebui să aleagă, acum, între Diaconescu şi Geoană, ar înclina spre ultimul.

19 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Între Geoană şi Diaconescu aş înclina acum cu Geoană

Hrebenciuc: Între Geoană şi Diaconescu aş înclina acum cu Geoană (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)(

Hrebenciuc a evitat să răspundă oricărei întrebărie legate de preferinţele sale în ceea ce priveşte candidaţii la preşedinţia PSD. El a afirmat că, din câte îl cunoaşte pe Adrian Năstase, acesta îşi va anunţa în cele din urmă candidatura la şefia partidului.

"Toţi cei trei, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu, sunt persoane onorabile, cu o experienţă guvernamentală, o experienţă parlamentară şi politică deosebite. Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu sunt în politică de zece ani, Adrian Năstase dublu, deci are o experienţă mai mare", a adăugat deputatul PSD.

Hrebenciuc a spus că "Mitrea nu contează" în ecuaţia preşedinţiei PSD, el apreciind că senatorul PSD a făcut anunţul privind candidatura la şefia partidului pentru a negocia un post de vicepreşedinte şi a se retrage apoi din cursă înaintea Congresului.

Întrebat cu cine ar alege între Diaconescu şi Geoană, Hrebenciuc a spus că, acum, ar înclina spre ultimul, întrucât nu se poate "dezice" de anumite "chestii". "Nu pot să spun acum că sunt cu X sau Y din cei trei candidaţi, eu îi stimez pe toţi trei deopotrivă", a adăugat el.

Hrebenciuc a afirmat despre Diaconescu că nu este "lămurit" în ceea ce priveşte motivele care l-au determinat să candideze la preşedinţia PSD şi a estimat că un defect al acestuia este că, provenind din politica externă, s-a obişnuit să acţioneze în limitele unui mandat.

"Aş dori de la domnia sa să aibă mai multă iniţiativă", a adăugat el, menţionând că îl susţine pe Diaconescu cu toată tăria pentru un post în conducerea partidului.

Hrebenciuc a mai afirmat că, în opinia lui, Năstase, Geoană şi Diaconescu ar trebui să stea de vorbă şi "să cadă la un consens". "Ar fi soluţia ideală, în care fiecare să mai lase din orgoliu şi să fie toţi trei în conducerea partidului", a spus deputatul PSD.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni, după Comitetul Executiv, că la Congresul extraordinar din 20 februarie, el şi echipa de conducere a PSD îşi vor depune practic mandatul, aceasta fiind şi o formă de asumare a răspunderii în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici