Iliescu, despre congresul PES: Probabil e mai comod să fie la Bruxelles, e o chestiune de opţiune

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că o mutare a congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles ar fi determinată de faptul că este "mai comod" pentru socialişti şi nu crede că are legătură cu evenimentele din România din ultima perioadă.

922 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre congresul PES: Probabil e mai comod să fie la Bruxelles, e o chestiune de opţiune

Iliescu, despre congresul PES: Probabil e mai comod să fie la Bruxelles, e o chestiune de opţiune (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

Ion Iliescu a fost întrebat cum vede posibilitatea la liderii PES să renunţe la organizarea congresului socialiştilor europeni la Bucureşti, optând pentru Bruxelles.

"Nu pot să comentez, fiindcă nu sunt în miezul discuţiilor, dar nu văd problema care este. Nu cred că pe fondul evenimentelor din România, ci practic e mai comod să se reunească la Bruxelles, este o chestiune de opţiune", a susţinut Ion Iliescu.

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) intenţionează să mute congresul din 28-29 septembrie de la Bucureşti la Bruxelles, pe fondul îngrijorărilor cu privire la recentele acţiuni ale premierului Victor Ponta, susţine o sursă din rândul socialiştilor, citată de site-ul EurActiv.com.

Aceeaşi sursă susţine că "doar câţiva lideri" ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la Bucureşti, restul fiind reticenţi la a fi găzduiţi de Ponta, care a fost criticat de la preluarea funcţiei de premier, în primăvară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici