Iliescu, despre Vadim Tudor: Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Şi-a slujit ţara

Fostul preşedinte Ion Iliescu a scris pe blog că a aflat cu surprindere şi tristeţe vestea încetării din viaţă a lui Corneliu Vadim Tudor, apreciind că acesta a fost “una dintre personalităţile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune şi mai puţin bune” şi care “şi-a iubit cu ardoare ţara”.

898 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre Vadim Tudor: Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Şi-a slujit ţara

Iliescu, despre Vadim Tudor: Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Şi-a slujit ţara

“Am aflat cu surprindere şi cu tristeţe vestea încetării premature din viaţă a celui care a fost poetul şi omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalităţile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune şi cu mai puţin bune. Şi-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar şi atunci când, din dorinţa de a se face înţeles, mesajul lui naţionalist era exagerat. Şi-a iubit cu ardoare ţara, cum puţini pot s-o facă”, a menţionat, luni, Ion Iliescu pe blogul personal.

El a spus despre Corneliu Vadim Tudor că a slujit România şi a sprijinit consensul naţional în probleme esenţiale, precum integrarea în UE şi aderarea la NATO.

“A slujit România, sprijinind consensul naţional atunci când au fost puse în discuţie subiecte esenţiale, precum integrarea în Uniunea Europeană şi aderarea la NATO. Corneliu Vadim Tudor şi Partidul Romania Mare au făcut parte, la începutul anilor ’90 din coaliţia guvernamentală alături de FDSN”, a subliniat fostul preşedinte .

El a amintit anul 2000, când s-a aflat în competiţie cu Corneliu Vadim Tudor în turul decisiv al alegerile prezidenţiale.

“In anul 2000, precum se ştie ne-am aflat în competiţie directă în timpul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, intrând împreună în faza finală. Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a făcut, şi-a găsit locul în istoria României post-decembriste.Transmit sincerele mele condoleanţe familiei îndoliate, prietenilor şi colaboratorilor săi politici. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a conchis Ion Iliescu.

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici