Iliescu: E posibil ca USL să coabiteze cu Băsescu. Poate că preluarea puterii este soluţie bună

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine, potrivit "Gândul", că preluarea puterii de către USL este o soluţie bună şi că se poate coabita o perioadă cu preşedintele Traian Băsescu, nefiind cazul ca acesta să fie suspendat acum.

544 afișări
Imaginea articolului Iliescu: E posibil ca USL să coabiteze cu Băsescu. Poate că preluarea puterii este soluţie bună

Iliescu: E posibil ca USL să coabiteze cu Băsescu. Poate că preluarea puterii este soluţie bună (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

La numai o zi după ce declarase, pentru "Gândul", că Victor Ponta nu trebuie să-şi asume guvernarea în acest moment, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-schimbat poziţia, susţinând că preluarea puterii de către USL este o soluţie bună. Mai mult, liderul social-democrat spune că USL poate coabita o perioadă cu preşedintele Traian Băsescu, nefiind cazul ca acesta să fie suspendat acum.

"Este o zi benefică pentru PSD care a reuşit să înfrângă actuala putere care s-a prăvălit din cauza guvernării pe care a avut-o", a declarat, pentru "Gândul", Ion Iliescu.

Referitor la ultima sa declaraţie potrivit căreia Ponta nu ar trebui să preia conducerea Guvernului, Iliescu a spus: "Asta a fost o părere a mea de ieri (joi, n.r.), pentru că am considerat că ar fi mai benefic un guvern de serviciu, de tranziţie. Dar după cum stau lucrurile, poate că nu e rău că şi-a asumat guvernarea şi că formează un guvern care să pregătească alegerile".

Întrebat de o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ion Iliescu susţine că nu este cazul. "Preşedintele a acţionat cu prudenţă, a făcut o numire corectă, şi este posbil ca USL să poată coabita cu acesta o perioadă de timp", a spus el.

Iliescu a declara, joi, pentru "Gândul", că Victor Ponta ar greşi dacă ar accepta funcţia de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură a USL trece de Parlament.

Iliescu îl sfătuia pe liderul PSD Victor Ponta să nu accepte funcţia de premier dacă aceasta îi este oferită de preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici