Iliescu: Puterea face toate eforturile să-şi asigure perpetuarea speciei

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că actuala putere face toate eforturile pentru "a-şi asigura perpetuarea speciei" în vederea rămânerii la guvernare, pe fondul promovării ideilor de regionalizare, comasarea alegerilor şi introducerea unui nou sistem de vot.

332 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Puterea face toate eforturile să-şi asigure perpetuarea speciei

Ion Iliescu (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Prezent, marţi seară, la Vaslui, Ion Iliescu a transmis colegilor de partid că actuala opoziţie trebuie să fie pregătită pentru noul sistem de organizare a alegerilor gândit de actuala putere, considerând că singura armă cu care poate fi combătută este prezenţa masivă a populaţiei la vot.

"Se fac toate eforturile ca cei de la putere să-şi asigure perpetuarea speciei. Toate măsurile gândite de ei, cu noul sistem electoral, regionalizare şi comasarea alegerilor, le văd într-un complex care să le asigure rămânerea la putere. Noi nu putem să le stopăm prin prezenţa în Parlament. Însă trebuie să facem tot ce se poate ca să împiedicăm aceste măsuri care devin aberante şi pe care s-ar putea ca ei să le promoveze. Noi, opoziţia, trebuie să fim pregătiţi pentru orice variantă. Noţiunea fundamentală rămâne contactul cu cetăţenii. Să asigurăm prezenţa masivă la vot. Absenteismul îi va favoriza pe cei care sunt la putere, care vor apela la nişte mijloace pentru a câştiga votanţi", a declarat Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici