Iliescu renunţă la funcţii, dar rămâne în partid

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, sâmbătă, la congresul partidului, că decizia sa de a nu mai ocupa nicio funcţie în partid, acest gest neechivalând însă cu părăsirea partidului, el menţionând că a devenit "un brand".

24 afișări
Imaginea articolului Iliescu renunţă la funcţii, dar rămâne în partid

Iliescu renunţă la funcţii, dar rămâne în partid (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că va rămâne în PSD, chiar dacă îşi menţine decizia de a se retrage din toate funcţiile deţinute.

"În ciuda faptului că arăt bine, cum spun unii, nu-mi pot permite să mai mă ambalez în funcţii executive. Decizia mea rămâne neschimbată, ceea ce nu înseamnă că părăsesc partidul", a spus fostul preşedinte.

Iliescu a spus că nu are nevoie de funcţii, pentru că el însuşi este un brand. Fostul şef de stat a primit aplauze la scenă deschisă, membrii Congersului ridicându-se în picioare pentru a-l ovaţiona.

"Rămân în partid alături de noua conducere a partidului, indiferent de componenţa ei. Nu vreau să influenţez cu nimic voturile", a adăugat Iliescu, el manifestându-şi încrederea că până la urmă se va orienta cum trebuie Congresul PSD în ceea ce priveşte alegerea noii echipe.

Iliescu a continuat, precizând că nu crede că acest brand al său are nevoie de susţineri artificale, nici măcar instituţionale. El a menţionat că va servi partidul cu experienţa sa.

"Rămân în partid, deschis ca să-mi pun la dispoziţie experienţa, cunoştinţele, sfaturile şi consilierea pentru probelemele de politică ale partidului", a continuat Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici