Iliescu: Să o ia de jos în sus cel care vine în opoziţie, nu se poate să fie cocoţat la conducere

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, vineri, comentând despre democrat-liberalii care vin în USL, că "cine vrea, individual, îşi face cerere de admitere ca membru simplu şi o ia de la zero", arătând că nu se poate "să fie cocoţaţi în funcţii de conducere", însă cazul Frunzăverde este atipic.

219 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Să o ia de jos în sus cel care vine în opoziţie, nu se poate să fie cocoţat la conducere

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este benefică pentru opoziţie înscrierea unor democrat-liberali în USL, preşedintele de onoare al PSD a răspuns că "sunt situaţii individuale". "Cine vrea, individual, îşi face cerere de admitere în partid ca membru simplu şi o ia de jos în sus. Nu poate fiecare să vină cu pretenţia să vină să fie cocoţat în funcţii de conducere", a precizat Iliescu.

În legătură cu Sorin Frunzăverde, Ion Iliescu a spus că acesta "este un caz atipic, particular, într-o situaţie dată, care nu poate fi amplificat foarte mult".

"Este un caz atipic, particular într-o situaţie dată, care nu poate fi amplificată foarte mult, pentru că atunci sunt reacţii de genul: noi am stat sub aceşti indivizi care acum vin la plăcinte să li se ofere de-a gata", a spus Iliescu.

Potrivit lui Ion Iliescu, cei care doresc înscrierea în partid trebuie să vină individual "să bată la poartă, să se înscrie, să ceară adeziune, să devină membrii simpli şi s-o ia de la capăt, de la zero".

"Nu toţi să vină cu pretenţia să li se ofere şi poziţii de comandă", a adăugat Ion Iliescu.

El a arătat că sunt criterii de primire într-un partid.

"Vrea să intre, bate la poartă şi e compatibil sau nu şi îl judecă organizaţia locală dacă e compatibil cu acest partid", a mai spus Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici