Iliescu şi dosarele secrete ale SUA: Este o lejeritate de limbaj, tipic americană şi o anume aroganţă

Notele diplomaţiei americane mai amintesc prea puţin de rigorile diplomatiece internaţionale. Cum comentaţi, domnule preşedinte Iliescu, caracterizările făcute de corpul diplomatic al SUA unora dintre cei mai cunoscuţi şefi de stat şi de guvern ai lumii?

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu şi dosarele secrete ale SUA: Este o lejeritate de limbaj, tipic americană şi o anume aroganţă

Iliescu şi dosarele secrete ale SUA: Este o lejeritate de limbaj, tipic americană şi o anume aroganţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ion Iliescu: Nu pot comenta acest gen de caracterizări, care nu au legătură cu limbajul diplomatic. Ele arată, însă, o anumită lejeritate de limbaj, tipic americană. Şi o anumită aroganţă a persoanelor respective..

Poate tensiona acest gen de limbaj realţiile diplomatice între SUA şi celelalte state?

Ion Iliescu: Nu cred. Poate alimenta, însă, anumite suspiciuni. Păreri individuale s-au exprimat întotdeauna, în diverse forme. Dar relaţiile între state se croiesc pe baza unor interese fundamentale, exprimate în baza unor acorduri şi documente. Astfel de caracterizări, inadecvate, nu pot schimba, totuşi, fundamentul relaţiilor şi angajamentelor interstatale. Sigur, pe de altă parte, e adevărat că ele poluează atmosfera, într-o perioadă în care presa este foarte activă.

Citeşte mai multe despre dosarele secrete ale SUA pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici