Iliescu: Surdu a fost un intelectual deosebit, l-am cunoscut în 1975, la marile inundaţii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a declarat regretul pentru dispariţia lui Victor Surdu, precizând că l-a cunoscut pe deputatul PSD încă din anul 1975, la inundaţiile din Moldova, pe când acesta era inginer agronom.

134 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Surdu a fost un intelectual deosebit, l-am cunoscut în 1975, la marile inundaţii

Iliescu: Surdu a fost un intelectual deosebit, l-am cunoscut în 1975, la marile inundaţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Iliescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că l-a cunoscut pe Victor Surdu în momentele dramatice de la începutul lui iunie 1975, când inundaţii devastatoare au afectat Moldova.

"Eu lucram atunci la Iaşi şi m-am cunoscut în acele momente dramatice cu Victor Surdu, care era inginer agronom la o comună de pe malul Prutului, grav afectată de inundaţii. Din cele peste 3.000 de hectare ale exploatării agricole, doar 100 de hectare au scăpat de inundaţii", a spus Iliescu.

El a relatat cum a colaborat, ulterior, cu Victor Surdu la o lucrare de apărare împotriva inundaţiilor.

"Era un bun specialist, un bun cunoscător al acestei meserii. A fost un inginer recunoscut", a adăugat Iliescu.

El a menţionat că a păstrat, apoi, cu Surdu o relaţie amicală.

Iliescu a spus că a aflat vestea tristă a bolii care l-a afectat pe Victor Surdu cu ceva timp în urmă.

"A dus cu curaj boala pe picioare, dar era clar, după cum arăta în ultimele zile, că l-a afectat foarte puternic. A fost un om deosebit şi un intelectual de calitate, Eu nu pot decât să îmi exprim regretul profund pentru dispariţia lui, Dumnezeu să îl odihnească, iar familiei îi transmit simpatiile mele", a mai afirmat Iliescu.

Deputatul PSD Victor Surdu a murit, joi, la vârsta de 63 de ani. El suferea de cancer la pancreas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici