GALERIE FOTO   Imagini de la festivitatea de Ziua Marinei din Constanţa la care au participat Iohannis, Ciucă şi Ciolacu

Cu un război la graniţă şi cu tensiunile dintre NATO şi Rusia în continuă creştere, statul român a organizat festivităţi grandioase de Ziua Marinei Române.

504 afișări
Imaginea articolului Imagini de la festivitatea de Ziua Marinei din Constanţa la care au participat Iohannis, Ciucă şi Ciolacu

Klaus Iohannis, Facebook

Deşi licitaţia pentru corvete, câştigată în 2019, a fost anulată, Ministerul Apărării Naţionale a avut ce prezenta la cea de-a 121 aniversare. 

A fost prezent un detaşament de pompieri români transportaţi de Forţele Aeriene Române în insula Corsica, Franţa, fiind şi două aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan care au decolat în dimineaţa zilei.  

O corvetă turcească a fost prezentă la festivitate pentru a demonstra solidaritatea Turciei ca stat membru NATO alături de România. 

A fost susţinut un concert de piese din repertoriul românesc pe faleza Cazinoului din Constanţa, precum şi o serie de 21 de salve de tun executate pe durata intonării Imnului Naţional al României de către Bateria Aruncătoare 120 mm şi Salve a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. 

Guvernanţii de la PSD şi PNL, în frunte cu şeful statului, au venit împreună pentru a demonstra că cele două partide sunt unite în coaliţia de guvernare, în ciuda unor dispute politice din ultima vreme. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că România va sprijini Ucraina câtă vreme va fi necesar şi a lăudat actele militarilor care s-au sacrificat pentru naţiunea română. 

Nr. 2 în stat, Nicolae Ciucă, şeful Senatului, a vorbit în discursul său despre importanţa securităţii apelor şi stabilitatea întregii regiuni a Mării Negre, cu România ca furnizor important de securitate. 

Premierul României, Marcel Ciolacu, trasmite că ţara noastră a căpătat o importanţă mai mare la un an după invadarea rusă a Ucrainei şi promite că va înzestra Forţele Navale, crescând bugetul alocat. 

,,Niciodată nu voi putea fi “un oficial”, ci întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor! De acolo vin şi acolo mă simt cel mai bine!", a adăugat premierul cu ocazia ,,Adormirii Maicii Domnului". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici