Îmbrânceli şi discuţii la începutul întâlnirii lui Ponta cu membrii PSD Buzău

Liderul PSD, Victor Ponta, participă, vineri, la Buzău, la discuţii cu membrii organizaţiei judeţene, după criza generată de revocarea din funcţie a lui Ion Vasile, întrunirea începând cu un incident, după ce mai mulţi membri au fost împiedicaţi să intre în sală, pe motiv că nu figurează pe liste.

29 afișări
Imaginea articolului Îmbrânceli şi discuţii la începutul întâlnirii lui Ponta cu membrii PSD Buzău

Îmbrânceli şi discuţii la începutul întâlnirii lui Ponta cu membrii PSD Buzău (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Întrunirea, la care participă şi Liviu Dragnea, Robert Negoiţă şi Valeriu Zgonea şi care are loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău, a debutat cu un incident, oamenii îmbrâncindu-se la intrare.

Doi vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene a PSD Buzău, Achim Alstanei şi Sorin Lazăr, apropiaţi ai senatorului Ion Vasile, nu au fost lăsaţi, într-o primă fază, să intre la discuţii, persoanele însărcinate cu paza invocând faptul că aceştia nu se află pe lista invitaţilor.

În cele din urmă, după o serie de îmbrânceli, cei doi au fost lăsaţi să intre în sala de şedinţe, unde primul care a luat cuvântul a fost Victor Ponta.

Ponta a spus că în Biroul Permanent Naţional al PSD, care a avut loc la începutul săptămânii, 14 persoane, între care şi Ion Iliescu, au votat pentru revocarea senatorului Ion Vasile din funcţia de preşedinte al filialei judeţene Buzău a PSD.

Liderul PSD a adăugat că el, personal, crede că "14 minţi sunt mai înţelepte decât una singura", după care i-a întrebat pe social-democraţii din sală ce este de făcut în continuare pentru a înlătura criza din filiala buzoiană.

Printre cei care au luat cuvântul s-au aflat câţiva lideri de organizaţii locale din Buzău, care au spus că nu este normal ca la un astfel de eveniment să nu fie prezent şi senatorul Ion Vasile, în timp ce alţii i-au cerut lui Ponta să spună cu ce a greşit Ion Vasile, cu atât mai mult cu cât în luna septembrie acesta a fost reconfirmat pe funcţie, în Conferinţa Judeţeană Extraordinară a partidului, chiar în prezenţa lui Liviu Dragnea.

Victor Ponta a spus că nu cunoaşte motivul pentru care senatorul Ion Vasile nu este prezent la întâlnirea de vineri, adăugând că şi lui, personal, i s-ar fi părut normal ca acesta să se afle în sala de dezbateri.

În acelaşi timp, Ponta a adăugat că Ion Vasile şi-a anunţat, luni, în plenul Senatului demisia din grupul parlamentar al PSD şi, conform statutului partidului, acest lucru echivalează cu demisia din partid.

El a mai afirmat că nu vrea să discute despre trecut, precizând că Ion Vasile poate reveni asupra deciziei, iar dacă va face acest lucru senatorul este aşteptat alături de PSD.

Discuţiile dintre social-democraţii buzoieni şi conducerea centrală a partidului continuă şi la ora transmiterii acestei ştiri, în absenţa senatorului Ion Vasile.

Senatorul Ion Vasile a fost revocat, luni, din funcţia de lider al PSD Buzău, în Biroul Permanent Naţional, imediat după această decizie el anunţând că pleacă din partid.

A doua zi, însă, Ion Vasile a declarat, la o emisiune a unui post local de televiziune, că, deşi şi-a anunţat plecarea din PSD, mai este încă membru al partidului, demisia sa fiind "formală, nu şi procedurală", şi că ia în calcul să candideze din nou la şefia filialei judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici