În PSD se discută pentru o formulă de conducere modificată parţial sau chiar total

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, vineri, că în interiorul partidului se poartă discuţii pentru o formulă de conducere modificată parţial sau chiar total, urmând ca la Congresul extraordinar al partidului să fie modificat şi Statutul PSD.

22 afișări
Imaginea articolului În PSD se discută pentru o formulă de conducere modificată parţial sau chiar total

În PSD se discută pentru o formulă de conducere modificată parţial sau chiar total (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"În interiorul partidului se poartă discuţii pentru o formulă de conducere modificată parţial, dacă nu total faţă de ceea ce este acum", a spus Mîrza, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că săptămâna viitoare se va întruni Comitetul Executiv National al partidului ce va convoca şedinţa Consiliului Naţional care, la rândul său, va convoca un Congres Extraordinar la sfârşitul lunii februarie sau cel mai târziu în prima decadă a lunii martie.

Senatorul PSD a spus că acest congres are ca scop rezolvarea problemelor din interiorul partidului. "Situaţia trebuie lămurită cât de repede", a spus Mîrza.

El a mai spus că la Congres va fi discutată şi o schimbare a Statutului partidului şi că este posibilă unei noi formule în conducerea partidului, fiind în discuţie reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv sau cea de prim-vicepreşedinte.

Liderul PSD Suceava a adăugat că se discută dacă se menţin funcţiile de vicepreşedinţi zonali ai PSD arătând că înfiinţarea acestor funcţii nu au dat rezultatele scontate şi chiar, în unele zone, au existat probleme.

Surse din partid declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, că Adrian Năstase, Victor Ponta, Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea sunt văzuţi în cercuri din PSD drept posibilă echipă de candidaţi pentru principalele posturi de conducere în formaţiunea social-democrată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici