Discuţii în PSD despre Năstase-Ponta-Diaconescu-Dragnea ca posibilă echipă de candidaţi la conducere

Adrian Năstase, Victor Ponta, Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea sunt văzuţi în cercuri din PSD drept posibilă echipă de candidaţi pentru principalele posturi de conducere în formaţiunea social-democrată, susţin surse din partid.

31 afișări
Imaginea articolului Discuţii în PSD despre Năstase-Ponta-Diaconescu-Dragnea ca posibilă echipă de candidaţi la conducere

Discuţii în PSD despre Năstase-Ponta-Diaconescu-Dragnea ca posibilă echipă de candidaţi la conducere (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Năstase ar putea candida pentru funcţia de preşedinte, Ponta pentru cea de preşedinte executiv, Diaconescu pentru cea de preşedinte al Consiliului Naţional, iar Liviu Dragnea ar opta pentru funcţia pe care o ocupă şi în prezent, cea de secretar general.

Această formulă de conducere a fost conturată în discuţiile din grupurile parlamentare ale partidului, dar şi în cadru informal.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că Adrian Năstase ar putea redeveni preşedintele PSD, fiind unul dintre potenţialii candidaţi la şefia partidului, el precizând că l-ar susţine "fără îndoială" pentru această funcţie.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a precizat, tot joi, că nu comentează, în general, declaraţii precum cea făcută de Ion Iliescu, el opinând că preşedintele PSD va fi decis de către Congresul partidului.

Contactat de MEDIAFAX, Năstase a evitat să facă un comentariu la declaraţia lui Iliescu la adresa sa.

Joi seară, la Realitatea TV, Iliescu şi-a nuanţat declaraţia, spunând că el a vorbit despre necesitatea unei analize serioase în interiorul PSD şi că a răspuns unei întrebări referitoare la fostul premier.

Preşedintele de onoare al PSD a susţinut că, în ultimă instanţă, trebuie să aibă loc discuţia privind "echipa de conducere" şi structura acesteia.

"Eu privesc în ansamblu echipa, care să fie formată din oameni cu pregătire, oameni cu carismă", a mai spus Ion Iliescu.

"Şi am fost întrebat dacă Adrian Năstase poate fi un candidat şi am răspuns: Bineînţeles", a susţinut Iliescu.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al PSD, urmând să candideze el la această funcţie dacă Diaconescu nu o va face şi a precizat că se bazează pe sprijinul filialelor din Botoşani, Bihor, Satu Mare, Covasna.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminică seară, la Antena 3, că ar putea să îşi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări a conducerii PSD. Diaconescu a nuanţat, luni, afirmaţia făcută duminică seară, precizând că aspectele legate de persoane se pot discuta abia după clarificările ideologice.

Data exactă a Congresului partidului va fi decisă la Consiliul Naţional care se va desfăşura în intervalul 7-12 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici