Video Incident de protocol la aeroport, în momentul sosirii preşedintelui Klaus Iohannis la Paris - VIDEO

Sosirea preşedintelui Klaus Iohannis la Paris, unde efectuează prima sa vizită oficială, de la preluarea mandatului, a avut parte de un moment neplăcut, şeful statului stând câteva minute în faţa maşinii, cu haina în mână, fără a-i fi luată, în cele din urmă, el aşezând-o pe plafonul maşinii.

9351 afișări

Şeful statului a fost aşteptat la aeroport de reprezentanţii Ambasadei române la Paris, precum şi de oficiali din partea franceză.

Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a primit un buchet de flori şi s-a îndreptat spre maşină.

Preşedintele a rămas în dreptul maşinii, moment în care şi-a scos haina, aşteptând să îi fie luată de reprezentantul protocolului francez, care se afla lângă el. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, Klaus Iohannis a luat haina şi a pus-o pe plafonul maşinii, după care a urcat în maşină.

Haina a fost luată imediat de aghiotantul francez, care i-a înmânat-o şefului SPP, Lucian Pahonţu.

Preşedintele Iohannis a sosit la Hotel des Invalides, unde a fost primit cu ceremonial militar. Şeful statului a asistat la trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi s-au intonat imnurile României şi Franţei.

După ceremonialul oficial, şeful statului a fost primit, la Palatul Elysee, de preşedintele Francois Hollande. Cei doi au, la momentul transmiterii acestei ştiri, convorbiri tete-a-tete, urmate de un dejul de lucru, la care va participa şi premierul Manuel Valls.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici