Întâlnire a liderilor PDL şi UDMR vizând formarea unei majorităţi parlamentare

Liderii PDL şi UDMR s-au întâlnit, duminică, aceasta fiind cea de a treia rundă de discuţii între reprezentanţii celor două formaţiuni după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

23 afișări
Imaginea articolului Întâlnire a liderilor PDL şi UDMR vizând formarea unei majorităţi parlamentare

Întâlnire a liderilor PDL şi UDMR vizând formarea unei majorităţi parlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

Întâlnirea PDL-UDMR face parte din discuţiile de tatonare vizând formarea unei majorităţi parlamentare, pentru constituirea şi susţinerea unui nou guvern.

Liderii PDL s-au întâlnit, sâmbătă, cu reprezentanţii grupului parlamentarilor independenţi, pentru discuţii în vederea formării unei majorităţi parlamentare, pentru susţinerea şi formarea unui Guvern.

Democrat-liberalii au avut, vineri, discuţii, şi cu Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor din Parlament.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că majoritatea PDL-PNL-UDMR-minorităţi-independenţi este una confortabilă dacă toate partidele pe care democrat-liberalii le-au contactat răspund demersului lor şi a arătat că discuţia privind funcţii în Guvern va începe după validarea alegerilor.

"Această majoritate este una confortabilă, dacă toate partidele pe care le-am contactat şi cu care am dori să constituim o majoritate solidă în Parlament se va realiza. Aşteptăm răspunsul tuturor partidelor", a spus Boc, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii grupului independenților din Parlament, precizând că aceasta ar trece de 270-280 de voturi în Parlament.

Emil Boc a mai spus că analiza PDL nu ia în calcul o majoritate fără PNL, aşteptându-se un răspuns final din partea liberalilor.

El a menționat că democrat-liberalii sunt dispuşi să discute cu cei de la PNL şi să negocieze, mai puţin în privinţa funcţiei de premier, care a fost stabilită prin votul cetățenilor, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

Preşedintele PDL a arătat că formaţiunea a demarat o consultare preliminară cu principalele forţe politice capabile să susțină un guvern de dreapta, după validarea alegerilor prezidenţiale, din acest tip de consultare făcând parte şi cea cu grupul independenţilor din Parlament.

"Nu am discutat condiţii, persoane, aşteptăm validarea rezultatelor, am făcut o tatonare pentru a câştiga timp în vederea formării guvernului", a mai spus Boc, precizând că tatonările vor continua, iar după validarea alegerilor va începe partea a doua a negocierii politice, pentru formarea majorităţii parlamentare şi a constituirii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici