Pambuccian: Formula Guvernului e deschisă - de la uniune naţională la o formulă în jurul PDL

Liderul grupului minorităţilor din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat, vineri, după întâlnirea cu liderii PDL, că în momentul de faţă formula guvernamentală este deschisă, putându-se merge de la guvern de uniune naţională la o formulă restrânsă, în jurul PDL.

9 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Formula Guvernului e deschisă - de la uniune naţională la o formulă în jurul PDL

Pambuccian: Formula Guvernului e deschisă - de la uniune naţională la o formulă în jurul PDL (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Varujan Pambuccian a precizat că a avut cu liderii democrat-liberali o discuţie exploratorie, în care au stabilit mecanismele de comunicare, în vederea găsirii unei formule stabile care să asigure guvernarea în următorii ani şi ieşirea din criza economică.

El a ţinut să precizeze că nu s-au discutat nume de premier şi consideră că este prematură această discuţie în momentul de faţă.

"Un guvern minoritar în momentul de faţă nu ar fi o soluţie bună, noi nu am avansa în direcţia aceasta pentru că un guvern minoritar este un guvern slab şi nu poate lua măsurile care se impun. Cred că în momentul de faţă formula este deschisă, adică se poate merge de la o formulă de guvern de uniune naţională până la o formulă mult mai restrânsă, în jurul unui partid, de exemplu al PDL", a mai spus Pambuccian.

Pambuccian a menţionat că decizia finală se va lua în cadrul grupului minorităţilor, luni, el fiind doar reprezentantul colegilor săi la aceste discuţii.

Întrebat ce vor face minorităţile dacă PNL va decide să nu se alieze acestei majorităţi, Pambuccian a precizat că a avut un glob de cristal care s-a spart şi acum are unul de plastic care nu funcţionează la fel de bine.

"Probabilitatea cea mai mare este ca poziţia noastră să meargă în direcţia stabilizării, noi întotdeauna am funcţionat aşa", a explicat liderul grupului minorităţilor din Parlament.

La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, a respins ideea unui guvern minoritar.

"Dacă era să optăm pentru o formulă de guvern minoritar nu am fi avut aceste tatonări, discuţii, negocieri. Obiectivul nostru este să constituim o majoritate capabilă să susţină în Parlament un Guvern care are de luat decizii importante, de la buget la măsurile anticriză", a spus Boc.

El şi-a exprimat speranţa că, imediat ce decizia Curţii Constituţionale va rămâne definitivă, în maximum 7-10 zile să existe un guvern, un buget şi stabilitate politică.

Boc s-a întâlnit vineri şi cu liderul UDMR Marko Bela, iar sâmbătă democrat-liberalii vor avea o întâlnire cu grupul parlamentarilor independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici