Video Întâlnirea greilor din PNL | Blaga: Sunt multe lucruri de corectat. Ce spune despre o revenire a lui Crin Antonescu/ Orban: Nu am participat. Blaga a vrut să aibă o discuţie cu colegii din aripa fostului PDL - VIDEO

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, după întâlnirea la Modrogan cu foştii pedelişti, că sunt multe lucruri de corectat şi că ar fi multe de câştigat dacă ar fi îmbunătăţită comunicarea între aripa vechiului PDL şi cea a vechiul PNL.

3447 afișări

"Eu am avut o întâlnire cu domnul Orban, săptămâna trecută, nu mai ştiu exact când, dar nu am avut un asemenea subiect. Da, ne-am întâlnit. A trecut şi domnul Blaga. Ne-am salutat. Dar, repet nu am avut un asemenea subiect. Oricum e foarte devreme pentru un asemenea subiect. Mai e aproape un an", a declarat Crin Antonescu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă are intenţia de a candida la europarlamentare, Crin Antonescu a răspuns: "Nu, nu am vorbit despre aşa ceva".

De asemenea, chestionat dacă soţia sa, actual europarlamentar, Adina Vălean şi-ar dori un al doilea mandat de eurodeputat, Antonescu a replicat: "Probabil că da, adică eu aşa găsesc că ar fi normal. Dar vă spun că nu am discutat nici noi. Deocamdată mai e timp. E în 2019".

Întâlnirea de miecuri, din Modrogan a lui Vasile Blaga cu foştii pedelişti vine pe fondul unei şedinţe tensionate a Biroului Politic Naţional al PNL de la începutul săptămânii trecute, unde câţiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcţia în care se îndreaptă partidul, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX. Orban le-a reproşat acestor liberali că nu vin cu soluţii şi în loc facă opoziţie la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formaţiunii.

Cât despre întrevederea Orban-Blaga-Antonescu, sursele politice au relatat că în spatele invitaţiei adresată foştilor lideri liberali, se ascunde şi o strategie lui Ludovic Orban de a-şi asigura susţinerea la şefia formaţiunii, atât din partea fostului PDL, cât şi din cea vechiului PNL, în acelaşi timp calmând şi spiritele în interiorul partidului.

În cadrul BPN al PNL, liberalii au stabilit convocarea Consiliului Naţional pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul BPN, că nu a fost încă stabilit locul desfăşurării evenimentului, care ar putea fi Alba Iulia sau Bucureşti. Orban a propus excluderea din PNL a prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă. Decizia poate fi luată de către conducerea partidului doar în cadrul şedinţei Consiliului Naţional din 4 august.

"Va fi un Consiliu National care va avea ca principale puncte pe ordinea de zi criteriile, calendarul şi procedura de stabilire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, criteriile, procedura şi calendarul pentru desemnarea candidaţilor la funcţia de primari în municipiile reşedinţă de judeţ care presupun o atenţie specială în ceea ce priveşte pregătirea candidaţilor Partidului Naţional Liberal. De asemenea, vom adopta un document care va intra în dezbaterea partidului - Principiile bunei guvernări liberale", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului politic al formaţiunii.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici