Ioan Ţundrea: Efectele inundaţiilor, rezultatul unei inconştienţe criminale a Guvernului

Deputatul PC Ioan Ţundrea a declarat, miercuri, în plenul Camerei, că raportul Guvernului privind inundaţiile nu este suficient, menţionând că efectele inundaţiilor din acest an sunt rezultatul "inconştienţei criminale" a Executivului.

76 afișări
Imaginea articolului Ioan Ţundrea: Efectele inundaţiilor, rezultatul unei inconştienţe criminale a Guvernului

Ioan Ţundrea: Efectele inundaţiilor, rezultatul unei inconştienţe criminale a Guvernului (Imagine: Mediafax Foto)

"În condiţiile în care resursele finaciare şi materiale există, dar şi ingineri şi constructori care pot veni cu soluţii, pentru remedierea problemelor în aceste zone vulnerabile, faptul că aceste fenomene se produc din nou cu moartea unor oameni nu este decât rezultatul unei inconştienţe criminale a Guvernului. Nu se mai poate vorbi în cazul acestui Guvern de incompetenţă, ci de aroganţă şi ignoranţă. Deja nu mai este vorba de luptă politică sau de opţiuni ideologice, ci de necesitatea ca statul să lucreze în beneficiul oamenilor", a susţinut Ioan Ţundrea.

Deputatul PC a ţinut să îi transmită lui Tăriceanu că raportul prezentat de el în faţa plenului nu este suficient, în condiţiile în care nu se elimină cauzele inundaţiilor.

"Domnule prim-ministru, vreau să vă subliniez că acest raport prezentat azi în Camera Deputaţilor nu e suficient şi aşteptăm un răspuns clar din partea Guvernului în aşa fel încât să nu vorbim de fiecare dată după inundaţii de efecte, ci să eliminăm cauzele", i-a spus Ţundrea premierului.

Deputatul PC a adresat o serie de întrebări Guvernului, în numele formaţiunii pe care o reprezintă.

"Care este finalitatea programului Phare 2000 în valoare de 2 milioane de euro, prin care fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu se angaja că va reduce riscurile efectelor dezastruoase ale inundaţiilor? Care sunt costurile pe care românii le plătesc pentru deplasările mediatice zilnice cu elicopterul ale Preşedinţiei şi Guvernului în zonele calamitate? Noi, conservatorii, suntem împlicaţi anual în ajutarea familiior sinistrate prin mijloace proprii şi vă întrebăm care este suprafaţa de păduri defrişată în ultimii 18 ani în România?", a afirmat Ţundrea.

El a mai spus că, acum, după al şaselea val de inundaţii, are convingerea că premierul va cere urgentarea întocmirii de către toate autorităţilor locale "de planuri tehnice şi finaniciare pentru situaţii de calamitate".

"Este evident că autorităţile locale declanşează un prea mare efect mediatic în loc să intervină cu decenţă şi eficienţă pentru soluţionarea rapidă a calamităţilor", a conchis Ţundrea.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, miercuri, parlamentarilor să renunţe la "conflictele artificiale" şi să se implice în proiectul de reconstrucţie a zonelor calamitate, anunţând că Guvernul va renunţa, la rândul său, la "politica paşilor mărunţi" şi va majora la 6% din PIB fondurile alocate pentru infrastructură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici