Iohannis a început consultările cu partidele pe tema justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis are, la ora transmiterii acestei ştiri, consultări cu formaţiunile politice pe tema situaţiei în justiţie. Delegaţia liberalilor este prima care va discuta cu şeful statului pe marginea acestui subiect.

64 afișări
Imaginea articolului Iohannis a început consultările cu partidele pe tema justiţiei

Iohannis a început consultările cu partidele pe tema justiţiei

Delegaţia PNL care participă la Cotroceni este condusă de liderul PNL Ludovic Orban. Alături de acesta au venit şi liberalii Raluca Turcan, Florin Cîţu, Ioan Cupşa şi Dan Vîlcean.

De la ora 16.00 vor veni cei de la USR la consultări, urmaţi de cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 - UDMR şi la 18.15 - grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Palatul Cotroceni.

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, joi, că partidul ia în calcul acţiuni comune cu preşedintele Klaus Iohannis în campania referendumului pe justiţie pe care şeful statului îl vrea organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, respectiv pe 26 mai.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici