Iohannis a semnat decretele pentru rechemarea altor şapte ambasadori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele pentru rechemarea în ţară a amabasadorilor din Azerbaidjan, Elveţia, Brazilia, Serbia, Kuwait, Pakistan şi Iran, potrivit unui comunicat de presă emis de Preşedinţie.

1072 afișări
Imaginea articolului Iohannis a semnat decretele pentru rechemarea altor şapte ambasadori

Iohannis a semnat decretele pentru rechemarea altor şapte ambasadori (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Daniel Cristian Ciobanu, ambasador în Azerbaidjan a fost rechemat de preşedinte în ţară, acesta fiind trimis în misiune în 2011. Anterior, Daniel Cristian Ciobanu a fost secretar I la Ambasada României de la Moscova, post la care a fost împreună cu soţia sa, Luminiţa Ciobanu, secretar III.

Preşedintele Klaus Iohannis a chemat-o în ţară şi pe Anca Elena Opriş, ambasadorul României în Elveţia, numită din 2011.

De asemenea, ambasadorul României în Brazilia, Diana-Anca Radu, a fost rechemat în ţară, fiind trimisă în misiune în 2012. Diplomat de carieră, Diana Anca Radu a fost angajată în Ministerul Afacerilor Externe al României în ianuarie 1990. A lucrat la Ambasadele României din Lisabona, Paris, Londra şi ca funcţionar internaţional la Consiliului Europei din Strasbourg, participând la misiunile de monitorizare în ţările Balcanilor de Vest. În MAE a lucrat în Direcţiile care se ocupă de Europa, Uniunea Europeană, UNESCO şi de analiza strategică a politicii internaţionale.

Daniel Banu, ambasadorul României în Serbia a for rechemat de Iohannis, acesta fiind numit în 2012. Banu este diplomat de carieră, a fost ambasador al României în Bosnia şi este un bun vorbitor de sârbo-croată. Românii din Timoc au cerut rechemarea lui Banu în ţară în 2013, 2014 şi 2015, acuzat că practică "o politică antiromânească".

Şeful statului l-a chemat în ţară pe ambasadorul din Kuwait, Vasile Sofineti, pentru care preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul în 2011.

Ambasadorul din Pakistan, Emilian Ion, a fost de asemenea rechemat în ţară de şeful statului. Anul trecut ambasadorul român a fost implicat într-un accident de elicopter, la bordul căruia se afla împreună cu alţi ambasadori. În urma prăbuşirii elicopterului şase persoane şi-au pierdut viaţa, inclusi ambasadorii din Norvegia şi Filipine, însă ambasadorul român nu a păţit nimic.

Preşedintele l-a rechemat în ţară pe ambasadorul din Iran, Cristian Teodorescu, trimis la Teheran în 2006.

Luni Iohannis a semnat decretele de rechemare a şapte ambasadori de la misiunile diplomatice din Vatican, Senagal şi Guineea, Cipru, Egipt, Japonia, Cuba şi Republica Coreea, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici