Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în CSAT/ Vaccinurile, odată aprobate sunt eficiente

Cum va fi distribuit vaccinul anti-COVID? Preşedintele Klaus Iohannis: Avem o strategie de vaccinare, care va fi aprobată în CSAT

578 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în CSAT/ Vaccinurile, odată aprobate sunt eficiente

Preşedintele Klaus Iohannis susţine luni o declaraţie de presă

Avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în şedinţă CSAT, spune Klaus Iohannis, care precizează grupurile prioritare: personalul medical din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie.

„Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară - Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că strategia va fi supusă aprobării CSAT, pe care o va convoca în perioada următoare.

„Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din dom sanatăţii, tot personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie esenţiale bunei funcţionări a societăţii”, menţionează şeful statului.

Iohannis afirmă că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare şi iniţierea lor vor fi stabilite în funcţie deaprobarea, producţia şi alocarea de vaccinuri către fiecare ţară.

Şeful statului a avut, în cursul zilei, o şedinţă pe tema vaccinării anti-COVID-19 cu miniştrii Ciucă, Vela şi Tătaru.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a declarat luni, pentru Aleph News,  că „spre finalul lui decembrie sau începutul lunii ianuarie e foarte posibil să avem primele doze de vaccinuri”, dacă aprobările sunt finalizate în decembrie. 

 

Iohannis: Vaccinurile, odată aprobate de organismele intern de profil, sunt sigure, sunt eficiente

Vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii de COVID-19, spune, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

„Este foarte important de ştiut că vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că MApN va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare.

"Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare şi avem organizată o structură clară - Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor urmare, precum şi planul de acţiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici