Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Progresul este unul lent, dar este un progres / Preşedintele spune când această chestiune va apărea oficial pe agenda JAI

Preşedintele Klaus Iohannis spune, joi, că aderarea României la spaţiul Schengen nu va apărea pe agenda JAI „până când nu avem un nivel de înţelegere suficient care să şi permită o rezolvare pozitivă”.

262 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Progresul este unul lent, dar este un progres / Preşedintele spune când această chestiune va apărea oficial pe agenda JAI

„Formal acest subiect nu se discută în format Consiliu, se discută în format JAI. Informal, da, sunt pe foarte multe paliere discuţii. (...) Vom continua să discutăm, să negociem, să căutăm soluţii. Nu va apărea această chestiune oficial pe agenda JAI până când nu avem un nivel de înţelegere suficient care să şi permită o rezolvare pozitivă. Nu putem să ne jucăm cu o chestiune vitală pentru România, probabil şi pentru Bulgaria şi desigur importantă pentru Uniunea Europeană. Nu putem să supunem la vot chestiuni o dată, şi încă o dată, şi încă o dată şi să tot primim răspunsuri negative”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că „atunci când această chestiune apare oficial pe agenda JAI, e suficient de pregătită şi tratată ca să nu fie un nou eşec”.

Şeful statului a menţionat că aderarea României la spaţiul Schengen ar fi un succes al Uniunii Europene, nu al ţării noastre.

„Discuţii sunt în foarte multe planuri. Progresul este unul lent, dar există un progres”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici