Iohannis, despre alegeri şi coaliţie: Rezultatele vorbesc de la sine

Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că alegerile desfăşurate în România au fost bine organizate, iar rezultatele vorbesc de la sine. Despre faptul că au fost comasate europarlamentarele cu localele, el spune că a fost „pasul corect”.

Urmărește
149 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre alegeri şi coaliţie: Rezultatele vorbesc de la sine

Iohannis, despre alegeri: Rezultatele vorbesc de la sine

Întrebat de jurnalişti cum crede că s-au desfăşurat alegerile de duminică, 9 iunie, preşedintele Iohannis a spus că deşi au fost câteva incidente, alegerile „s-au desfăşurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine”.

„Vă amintiţi că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă această coaliţie este bună pentru România sau nu. Cred că de data asta am primit un răspuns de la alegători, care, în proporţie foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună a coaliţiei. Este foarte corect ca după ce coaliţia a reuşit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit exact în acest război purtat de Rusia contra Ucrainei”, a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte alegerile locale, Iohannis consideră că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare.

„Un motiv democratic clar: alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători. Faptul că au fost aduse împreună ne-au dus la o participare de peste 50%, deci putem spune că a fost pasul corect, iar comunităţile, evident, şi-au ales primarii, preşedinţii de consilii, consilieri pe care i-au crezut potriviţi în următorii patru ani”, a mai spus preşedintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici