Iohannis despre europarlamentare: Va fi absenteism pronunţat, oamenii nu înţeleg mare lucru

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, apreciază că la alegerile europarlamentare va fi un absenteism pronunţat, din cauza faptului că oamenii "nu înţeleg mare lucru, deci nu se duc", el spunând că este păcat întrucât acesta este momentul în care omul simplu poate să facă politică.

239 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre europarlamentare: Va fi absenteism pronunţat, oamenii nu înţeleg mare lucru

Klaus Iohannis (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum crede că va fi prezenţa la alegerile europarlamentare, răspunzând că va fi un absenteism pronunţat.

"Eu cred că vom avea un absenteism pronunţat, ceea ce e păcat, fiindcă acesta este momentul când omul simplu poate să facă politică. Restul sunt poveşti", a răspuns Iohannis.

El a susţinut că oamenii nu vor merge la vot pentru că "nu înţeleg mare lucru" din tematica abordată.

"În afară de prezidenţiale, alegerile din ultimii ani nu au adus nici măcar 50 la sută din alegători la urne şi proporţia cea mai mică s-a înregistrat la europarlamentarele de data trecută. Asta arată că interesul pentru tematică este relativ scăzut. Oamenii nu înţeleg mare lucru de acolo, deci nu se duc. Cam peste tot, la europarlamentare prezenţa la urne este redusă faţă de alte alegeri", a spus Iohannis, susţinând că la alegerile din 25 mai se aşteaptă la o prezenţă "în jur de 30 la sută".

Întrebat dacă îşi va asuma vreo vină în cazul unui eşec al liberalilor la alegerile europarlamentare, Iohannis a răspuns că îşi va asuma, "cu siguranţă", o parte din vină, dar nu va demisiona din funcţia de conducere şi nici nu va fi demis: "Nici nu o să demisionez şi nici nu o să fiu demis din vreo funcţie politică şi nici nu mi se pare o soluţie la ceva. Oricare ar fi rezultatul va fi analizat în conducerea partidului şi, dacă este cazul, sigur se vor lua măsuri".

Iohannis a mai spus că va apărea pe afişele electorale ale candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, deoarece "consultanţii care se ocupă de campanie au considerat că este un câştig pentru imagine".

"Dacă va fi aşa sau nu, vom vedea. Sigur nu strică. Cu cât ajută, vom vedea", a adăugat Iohannis.

El va participa, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, alături de Crin Antonescu, la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici