Iohannis, despre Ponta: Nu m-a sunat nici să-mi spună că pleacă la Baku şi nici de ziua mea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că a aflat despre plecarea lui Victor Ponta la Baku ”pe surse”, după ce acesta plecase, spunând că premierul nu l-a sunat nici să îl informeze că merge în Azerbaidjan, nici să îi spună ”la mulţi ani” de ziua sa şi nici să îl anunţe că merge în Turcia.

1673 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Ponta: Nu m-a sunat nici să-mi spună că pleacă la Baku şi nici de ziua mea

Iohannis, despre Ponta: Nu m-a sunat nici să-mi spună că pleacă la Baku şi nici de ziua mea (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii luni, la plecarea în vizita de două zile în Croaţia.

Întrebat când a aflat despre plecarea premierului la Baku, Iohannis a spus că a aflat ”pe surse”, după ce acesta plecase.

De asemenea, întrebat dacă a mai vorbit cu premierul şi dacă acesta l-a sunat de ziua lui să îi ureze ”la mulţi ani” sau să îl informeze că pleacă în Turcia pentru a se opera la genunchi, şeful statului a răspus: ”Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici să-mi spună «la mulţi ani», nici să-mi spună că pleacă în Turcia”.

Preşedintele a fost întrebat de un jurnalist cum va mai coabita cu premierul, în aceste condiţii, şi a răspuns: ”E bună întrebarea....nu ştiu, nu am un răspuns”.

Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, la coborârea din avion pe Aeroportul internaţional "Heidar Aliev" din apropiere de Baku premierul român fiind întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe şi de reprezentanţi ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, relata site-ul de ştiri Azertag.az.

Într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială, Ponta apare în spatele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene care s-a desfăşurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului.

Aproximativ 6.000 de sportivi din 50 de ţări participă la Jocurile Europene organizate în Azerbaidjan în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive. Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete.

Liderii statelor occidentale au evitat să participe la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta fiind printre puţinii politicieni europeni prezenţi în Azerbaidjan, ţară condusă de preşedintele Ilham Aliev, vizat de critici internaţionale pentru eliminarea adversarilor politici, încălcarea libertăţii presei şi alte abuzuri asupra drepturilor fundamentale.

Prezenţa premierului Ponta a fost criticată de liderii partidelor politice. De asemenea, şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, spunea că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toţi liderii din UE sunt reprezentaţi la un nivel foarte redus, arătând că prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală.

După participarea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta a plecat în Turcia, pentru a se opera la genunchiul stâng, declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Luni dimineaţă, avocata lui Victor Ponta a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova. Potrivit unor surse, avocata ar fi cerut o amânare cu o săptămână a audierii premierului, motivând prin faptul că acesta este în Turcia, unde ar urma să se opereze la genunchi.

Vineri, premierul Ponta a fost la un control la Spitalul Militar Central în condiţiile în care de aproximativ două săptămâni avea probleme la genunchiul stâng, iar în urma unei investigaţii RMN s-a stabilit că are un ligament rupt şi îi sunt afectate meniscul şi cartilagiul, fiind necesară o intervenţie chirurgicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici