Iohannis despre prorogările privind Codul Fiscal cerute de Dragnea: Este mai degrabă decizia Guvernului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că decizia privind prorogările cerute de liderul PSD, Liviu Dragnea, privind Codul Fiscal ''sunt mai degrabă decizia Guvernului''.

554 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre prorogările privind Codul Fiscal cerute de Dragnea: Este mai degrabă decizia Guvernului

Iohannis despre prorogările privind Codul Fiscal cerute de Dragnea: Este mai degrabă decizia Guvernului (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

''Eu nu am niciun motiv să văd relaţia cu orice guvern decât instituţional corectă. Iar ce au discutat premierul cu preşedintele unui partid nu vreau să comentez eu. N-au decât cei implicaţi în discuţie să comenteze dacă doresc'', a spus Iohannis, întrebat despre discuţia recentă dintre Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este de acord cu aceste prorogări, el a replicat: ''Este vorba de prorogări, acestea se pot face prin diverse mecanisme, exemplu prin ordonanţe. Dacă se prorogă sau nu este mai degrabă decizia Guvernului decât a altcuiva în această fază târzie. Se putea face foarte simplu prin lege dacă s-ar fi apucat cineva mai devreme''.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi seara că guvernul pe care îl conduce nu se va atinge de Codul Fiscal, toate măsurile pe această temă urmând să fie luate de viitorul Executiv.

''Constat că discuţia mea telefonică cu domnul Liviu Dragnea a produs ceva tulburare. Pentru că văd tot felul de interpretări, simt nevoia să limpezesc două aspecte. În cadrul discuţiei nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât şi de oportunitate. Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament şi de rezultatele alegerilor de duminică'', a scris Cioloş marţi seara pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici