Iohannis după ce Cioloş a exclus un guvern cu PSD: După alegeri e diferit faţă de înainte de alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat joi, întrebat fiind despre faptul că premierul Dacian Cioloş a exclus să guverneze împreună cu PSD, că ''după alegeri e diferit faţă de înainte de alegeri'' şi că îşi doreşte formarea unui guvern ''direct din prima'', fără ''tot felul de sensibilităţi''.

1201 afișări
Imaginea articolului Iohannis după ce Cioloş a exclus un guvern cu PSD: După alegeri e diferit faţă de înainte de alegeri

Iohannis după ce Cioloş a exclus un guvern cu PSD: După alegeri e diferit faţă de înainte de alegeri

''După alegeri e diferit faţă de înainte de alegeri. Acum suntem în fază de precampanie şi campanie. După aceea vom avea o situaţie care reprezintă voinţa electoratului, situaţie care, pe urmă, va trebui să ducă la formarea unui guvern. Eu nu îmi doresc o situaţie în care, după alegeri, apar tot felul de sensibilităţi ca să nu reuşim să formăm un guvern. Eu îmi doresc formarea unui guvern direct din prima. Atunci vom nnegocia, vom discuta şi vom vedea cine are o majoritate, cine pe cine propune şamd. Dar acestea sunt chestiuni care se discută după alegeri'', a spus Iohannis la Bruxelles, întrebat despre declaraţia recentă a lui Cioloş pe tema PSD.

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că ar accepta să formeze un nou Executiv, dar că exclude varianta ca din acesta să facă parte şi social-democraţii, nefiind de acord să se implice într-un guvern de mare coaliţie, care n-ar avea ''o direcţie clară de reformă''.

El a fost întrebat într-un interviu acordat Hotnews dacă exclude să conducă o variantă de guvern care să aibă în componenţă PSD.

''Eu cred că în momentul de faţă România are nevoie de o guvernare clară, cu o direcţie clară, sau într-o parte sau în alta. Eu personal, pornind şi de la experienţele trecutului, nu cred că o astfel de structură de guvernare ar putea funcţiona în perioada următoare. Şi, oricum, eu nu mă văd implicat într-o astfel de structură. (...) Exclud să mă implic într-un guvern de mare coaliţie care n-ar avea o direcţie clară de reformă. E important să continuăm anumite reforme, să integrăm aşteptările oamenilor de a guverna altfel, onest, transparent, pe baza de profesionalism cu obiective clare'', a răspuns premierul în funcţie.

Întrebat în mod specific dacă exclude PSD dintr-o formulă viitoare de guvernare, el a replicat: ''Nu mă văd personal implicat într-o astfel de formulă''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici