Iohannis: E în regulă să existe ofiţeri acoperiţi în general. Nu m-am referit la politică sau presă

Klaus Iohannis precizează că răspunsul afirmativ pe care l-a dat luni într-un interviu pe subiectul ofiţerilor acoperiţi viza doar prima parte a întrebării, în sensul că "este în regulă" să existe în general şi că nu s-a referit "nicio clipă" la cazurile de ofiţeri acoperiţi din politică sau presă.

547 afișări
Imaginea articolului Iohannis: E în regulă să existe ofiţeri acoperiţi în general. Nu m-am referit la politică sau presă

Iohannis: E în regulă să existe ofiţeri acoperiţi în general. Nu m-am referit la politică sau presă (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Iohannis a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, o serie de precizări "în urma interpretărilor date declaraţiilor" pe care le-a făcut în cursul acestei zile la interviurile Adevărul Live, referitoare la subiectul ofiţerilor acoperiţi.

"Am fost întrebat dacă eu consider că este bine să existe ofiţeri sub acoperire în general, şi de asemenea în viaţa politică şi în presă. Răspunsul meu afirmativ viza doar prima parte a întrebării, în sensul că este în regulă să existe ofiţeri acoperiţi în general. Nu m-am referit nicio clipă la cazurile de ofiţeri acoperiţi din politică sau presă. N-ar fi avut niciun sens să fac o astfel de consideraţie, în condiţiile în care, prin lege, personalului din servicii îi este interzis să se implice în viaţa politică", menţionează preşedintele PNL.

Întrebat, la Adevărul Live, dacă el crede că este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă în politică, Iohannis a răspuns: ”Da, eu cred că face parte din activitatea serviciilor şi nu cred că este vreo problemă. Eu, personal, consider că în servicii avem profesionişti foarte buni, dar nu cred că trebuie noi să le spunem cum să îşi facă treaba”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici