Iohannis: Eu nu candidez la alegerile prezidenţiale. Candidatul PNL este Crin Antonescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că nu va candida la alegerile prezidenţiale, fiind "undeva pe coada clasamentului" în intenţiile de vot ale românilor, chiar dacă are "un procent relativ mare la încredere", candidatul partidului fiind Crin Antonescu.

481 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Eu nu candidez la alegerile prezidenţiale. Candidatul PNL este Crin Antonescu

Crin Antonescu, Klaus Iohannis (Imagine: Siviu Matei/ Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre declaraţia lui Crin Antonescu în care acesta nu a exclus posibilitatea unei rocade pentru alegerile prezidenţiale dacă sondajele vor arăta că Iohannis este favorit, el spunând că "nu se întâmplă acest lucru", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu se întâmplă acest lucru. Una la mână, sondajele, după părerea mea, nu vor arăta acest lucru, doi la mână, eu nu-mi doresc acest lucru. Candidatul PNL pentru Preşedinţie este clar Crin Antonescu, pe care-l voi sprijini şi care va fi preşedintele României", a declarat Iohannis.

Întrebat ce va face dacă îi vor cere colegii din PNL să candideze pentru Preşedinţie, Iohannis a răspuns: "Nu mi se va cere şi nu voi candida".

Iohannis a precizat că trebuie făcută distincţia între intenţia de vot a românilor şi încrederea pe care aceştia afirmă că o au într-un politician.

"Nu contează nivelul de încredere în politicianul respectiv, ci intenţia de vot. Pe intenţie de vot domnul Antonescu stă bine, iar eu sunt undeva pe coada clasamentului, chit că am un procentaj relativ mare la încredere. Nu e niciun paradox şi acest lucru nu se va schimba semnificativ", a mai spus Iohannis.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că o candidatură la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis nu este în planul liberalilor, însă nu ar fi exclus un asemenea scenariu în condiţiile în care prim-vicepreşedintele PNL se va dovedi favorit în intenţiile de vot.

Antonescu a fost întrebat, la Adevărul Live, dacă liberalii analizează posibilitatea unui schimb de candidatură la prezidenţiale, pe modelul Băsescu - Stolojan în 2004, astfel încât Klaus Iohannis să intre în cursa pentru Cotroceni din partea PNL.

"Evident că, dacă s-ar lua o asemenea decizie în partid, nu aş avea decât să o respect. Dar sunt foarte multe elemente care fac - să nu zicem imposibil - dar foarte puţin probabilă o asemenea variantă. Unu, nici eu, nici Klaus Iohannis, nici noi în PNL în general nu confundăm ceea ce de un an de zile s-a practicat, şi anume scorul de încredere al cuiva cu intenţia de vot, la o adică, la prezidenţiale. Klaus Iohannis are una dintre cele mai mari cote de încredere, în continuare cota lui, cel puţin pe cercetările noastre a sporit uşor, nu a fost afectată de conflictul cumva şi în jurul prezenţei lui în Guvern, care a dus la obştescul sfârşit al USL. Dar nu ştim care ar fi intenţia de vot pentru Klaus Iohannis candidat la Preşedinţie, Klaus Iohannis nu are chestiunea asta în agendă", a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că nu este exclus un astfel de scenariu care să conducă la candidatura lui Iohannis.

"Nu este exclus, dar noi nu avem în niciun caz în plan aşa ceva. (...) În orice caz, şi eu şi Iohannis - nu ştiu dacă Iohannis plânge de felul lui, mie mi se pare un lucru omenesc, dar în privat, la televizor nu - şi cu scamatorii din alea, aşa, ... să ne ridicăm unul pe altul să plângem împreună, nu o să ne vedeţi", a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a mai afirmat că, în situaţia în care se va constata că Iohannis are ca intenţie de vot la prezidenţiale mai mult decât liderul PNL, este probabil să fie susţinut edilul Sibiului în această cursă.

"Sigur că, dacă ajungem în situaţia în care suntem în pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot la Preşedinţie Klaus Iohannis are în mod clar, semnificativ mai mult decât mine, sigur că orice partid se gândeşte şi eu primul, ca preşedinte de partid mă gândesc: hai să mergem cu cel care are mai multe şanse. (...) Nu e deloc scopul vieţii mele, nici măcar scopul vieţii mele politice Preşedinţia cu orice preţ", a mai spus preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici