Iohannis face comparaţie între meseria de bodyguard şi funcţia de premier: Agenţii de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm ţara păzită de un penal?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat despre desemnarea viitorului premier, că până şi agenţilor de pază li se cere să nu aibă cazier ca o primă condiţie la angajare, astfel încât este inacceptabil să îţi imaginezi că România poate fi păzită de un penal.

1503 afișări
Imaginea articolului Iohannis face comparaţie între meseria de bodyguard şi funcţia de premier: Agenţii de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm ţara păzită de un penal?

Iohannis face comparaţie între profesia de bodyguard şi funcţia de premier: Agenţii de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm ţara păzită de un penal?

Întrebat despre portretul-robot al viitorului premier şi dacă ar putea lua în calcul nominalizarea liderului PSD, Liviu Dragnea, ca premier, preşedintele a declarat, la Adevarul Live: "Nu am făcut un portret-robot, am enunţat câteva condiţii pe care le pun eu atunci când se va discuta despre desemnarea unui premier. Haideţi să luăm chestiunea penală. Am citit că se fac angajări pentru paznici. De fiecare dată când se angajează agenţi de pază, prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum să ne imaginăm că ţara va fi păzită de un penal? Este o condiţie minimală, la care nu voi renunţa".

Iohannis a mai spus că, în calitate de preşedinte, nu are o problemă cu vreun partid, ci doar cu persoane care ar fi trebuit să facă pasul înapoi. "Am însă probleme cu oameni care n-ar trebui să fie în primul rând, dar se erijează în conducători. Am făcut acest anunţ din timp, ca partidele să se pregătescă, astfel încât să nu avem probleme după alegeri".

Şeful statului a reafirmat că unele partide au înţeles aşteptările societăţii şi au eliminat penalii de pe listele de candidaţi, în timp ce altele au făcut schimbări superficiale, mimând reforma şi nu i-au eliminat pe cei cu probleme. "În decembrie vom vedea dacă românii observă aceste schimbări. Eu, personal, mi-aş fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dar lucrurile nu se termină în decembrie, este un nou început. (...) Unii au înţeles şi au scos penalii total de pe listă, alţii nu au dorit să facă acest lucru. Chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retraşi. Aceste lucruri le văd şi alegătorii", a mai spus Iohannis.

De asemenea, întrebat în legătură cu atacurile unor politicieni la adresa justiţiei, Iohannis a spus: "unii oameni sunt urmăriţi penal şi se tem de justiţie. Răspunsul lor a fost să atace instituţiile care se ocupă de ei. Aşa citesc eu atacurile la justiţie şi la unii magistraţi. Aceşti oameni nu greşesc profund numai pentru cariera lor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici