Preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu (PNL): Vom solicita o întrevedere cu premierul şi ministrul finanţelor privind eliminarea taxei Radio-TV

Preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va solicita o întrevedere ministrului de Finanţe, Anca Dragu şi primului ministru, afirmând că există posibilitea ca Guvernul să atace la CCR legea privind eliminarea taxei radio-TV.

286 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu (PNL): Vom solicita o întrevedere cu premierul şi ministrul finanţelor privind eliminarea taxei Radio-TV

Preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu (PNL): Vom solicita o întrevedere cu premierul şi ministrul finanţelor privind eliminarea taxei Radio-TV

„În cursul săptămânii viitoare, vom solicita o întrevedere cu ministrul de finanţe şi cu primul-ministru. Vă reamintesc că ieri, în plen, iniţiatorul legii, domnul Dragnea, spunea că anul viitor se vor găsi sumele necesare, respectiv un miliard de lei pentru ambele instituţii. Stau şi mă gândesc, aşa, de unde domnia sa ia aceste sume sau de unde găseşte sursa bugetară pentru finanţarea celor două instituţii. Înţeleg că ministrul de Finanţe a spus că nu există sursă de finanţare pentru finanţarea celor două instituţii şi ca atare există posibilitatea ca Guvernul să atace la Curtea Constituţională această lege trecută de Parlament”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PNL, Gigel Ştirbu, întrebat dacă îi va chema pe reprezentanţii Guvernului în Parlament.

Întrebat ce se doreşete prin demersul PSD, liberalul a răspuns că eliminarea taxei radio-TV este o strategie pentru a controla politic SRR şi TVR.

„Eu cred că se urmăreşte controlul politic, deoarece începând cu 1 ianuarie, cu bugetul pe anul viitor, iniţiatorii legii care tocmai a fost votată ieri spun că în bugetul pe anul viitor vor exista anumite amendamente, prin care vor fi finanţate aceste societăţi. Nu credeţi că cei care oferă finanţarea pot să spună şi care ar putea să fie politica editorială a acestor posturi? (…) Cred că prin această strategie, prin această iniţiativă, cei care au insistat ca această taxă să fie scoasă, doresc pur şi simplu politizarea şi controlul politic al acestor instituţii”, a răspuns Gigel Ştirbu.

Gigel Ştirbu a susţinut că liberalii au votat împotriva amendamentului domnului Dragnea, dar au votat pentru eliminarea celor 100 de taxe.

Întrebat dacă preşedinte ar trebui să promulge legea, liberalul a afirmat că Iohannis „va lua cea mai bună decizie”.

„Trebuie să recunosc că am discutat mai devreme cu reprezentanţii celor două instituţii (SRR şi SRTV) şi le-am recomandat să solicite o audienţă la preşedinte. Înţeleg că există anumite mişcări sindicale, la cele două instituţii de media, cele două societăţi naţionale. Asta am putut noi să facem,le-am recomandat să se adreseze atât în scris şi să solicite o audienţă primului-ministru şi preşedintelui României”, mai spus Ştirbu, la sfârşitul întrevederii cu Irina Radu şi Ovidiu Miculescu.

Gigel Ştirbu a mai spus că dacă legea va fi promulgată „începând cu 1 ianuarie 2017, cele două instituţii intră în colaps”.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că Guvernul ia în calcul atacarea unor prevederi din Legea PSD la CCR şi a precizat că eliminarea taxei Radio-TV este în afara legii şi a normelor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici