Iohannis îl felicită pe Steinmeier cu prilejul realegerii în funcţie

Mesaj de felicitare transmis de preşedintele Klaus Iohannis preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul realegerii în funcţie: „E expresia încrederii societăţii germane că veţi continua să reprezentaţi, ca şi până acum, un pol de echilibru”.

1331 afișări
Imaginea articolului Iohannis îl felicită pe Steinmeier cu prilejul realegerii în funcţie

„Realegerea dumneavoastră este expresia încrederii societăţii germane că veţi continua să reprezentaţi, ca şi până acum, un pol de echilibru, dedicat valorilor europene şi euroatlantice, care sunt esenţiale în perioada dificilă pe care o traversăm. Soliditatea relaţiilor excelente dintre ţările noastre, care au caracter strategic, s-a consolidat în ultimii ani. Acestea sunt potenţate de dialogul politic bilateral frecvent şi substanţial, de relaţiile economice puternice şi de puntea trainică de legătură dintre ţările noastre reprezentată de comunitatea românească din Germania şi de minoritatea germană din România”, transmite Klaus Iohannis.

Şeful statului român aminteşte că anul acesta este marcat de cea de-a 30-a aniversare a semnării Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

„Este un moment propice pentru a conferi un nou impuls dialogului politic şi sectorial bilateral şi o vizibilitate crescută relaţiei româno-germane. În contextul actual de securitate, cu impact negativ la nivel european şi euroatlantic, este important să acţionăm solidar, prin întărirea securităţii aliate şi, totodată, prin sprijinirea eforturilor diplomatice susţinute în direcţia dezescaladării situaţiei. Dincolo de aceste provocări, este important să continuăm să promovăm o abordare bazată de unitate şi convergenţă, la nivel comunitar, pentru a reuşi să consolidăm proiectul european. Am convingerea că România şi Germania pot contribui împreună, de o manieră substanţială, la acest demers.”, încheie Iohannis.

Frank-Walter Steinmeier a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat la Preşedinţia Germaniei. Mandatul lui Steinmeier este de 5 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici