Iohannis, în Egipt: Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice

„Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice”, transmite preşedintele Klaus Iohannis, care participă la Summitul implementării climatice, desfăşurat în contextul celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

425 afișări
Imaginea articolului Iohannis, în Egipt: Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice

„Participarea la Summitul de la Sharm El-Sheikh privind punerea în aplicare a politicilor climatice. Ne vom concentra pe problema globală urgentă a schimbărilor climatice şi pe luarea de măsuri în vederea atingerii obiectivelor climatice colective la nivel mondial”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

El participă, luni şi marţi, la Summitul implementării climatice, care va avea loc în contextul celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), la Sharm El-Sheikh, Egipt.

„Preşedintele Klaus Iohannis sprijină efortul global de combatere a cauzelor şi a efectelor schimbărilor climatice, perspectivă care va fi subliniată şi în dezbaterile prilejuite de acest eveniment care se desfăşoară la cel mai înalt nivel, în prezenţa a peste 100 de şefi de stat şi de guvern. Totodată, la COP27 sunt aşteptaţi numeroşi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale, ai societăţii civile, mediului academic şi de afaceri. În cadrul Summitului, preşedintele României va susţine Declaraţia Naţională şi va participa la întâlniri multilaterale şi bilaterale care vizează promovarea cercetării şi inovării pentru a susţine acţiunile climatice, securitatea alimentară, comunităţile vulnerabile, adaptarea la schimbările climatice şi răspunsul eficient la situaţii de urgenţă generate de schimbările climatice”, anunţa vineri Administraţia Prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici