Iohannis, îndemn pentru tinerii din Bacău: Intraţi în politică în care nu mai sunt acte de imoralitate

Preşedintele Klaus Iohannnis a adresat joi, în cadrul dezbaterii "Viziunea tinerilor pentru viitorul României", un îndemn ca aceştia să intre în viaţa politică, una "în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate şi fuga de responsabilitate".

425 afișări
Imaginea articolului Iohannis, îndemn pentru tinerii din Bacău: Intraţi în politică în care nu mai sunt acte de imoralitate

Iohannis, îndemn pentru tinerii din Bacău: Intraţi în politică în care nu mai sunt acte de imoralitate

"Istoria ne arată că tinerii au forţa să facă diferenţa prin implicare. Aţi fost în prima linie a protestelor pentru cauze nobile – de la protecţia mediului înconjurător la susţinerea statului de drept, ceea ce demonstrează adeziunea la un sistem de valori esenţiale într-o societate modernă şi democratică. De aceea, îmi doresc să văd mai mulţi tineri merituoşi care intră în politică, o viaţă politică în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate şi fuga de responsabilitate. Intraţi, deci, dragi tineri, în politică şi schimbaţi politica din România în mai bine! Participarea civică şi dezbaterile publice sunt binevenite şi pot influenţa deciziile, dar nu au cum să se substituie actului de guvernare dacă tinerii stau departe de politică. Schimbaţi percepţia conform căreia mişcarea de tineret din partide este doar o anticameră, fără pretenţii la un rol esenţial în deciziile cu impact pentru cetăţenii României!", le-a transmis şeful statului tinerilor în cadrul dezbaterii de la Bacău, în contextul închiderii ediţiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din România.

Iohannis a adăugat că este responsabilitatea politicienilor să susţină tinerii în demersul de a deschide o afacere, de a-şi construi o carieră sau de a întemeia o familie.

"Fiecare dintre voi contează! Trăim într-o perioadă foarte dinamică, cu provocări multiple, iar pentru România, criza demografică profundă este o astfel de provocare. Ne aflăm într-un moment în care este cu atât mai important ca tinerii, după ce îşi completează studiile în străinătate, să fie sprijiniţi să se întoarcă acasă şi să-şi construiască carierele aici, în România. Este responsabilitatea noastră, a politicienilor, să vă acordăm susţinere pentru întemeierea unei familii sau deschiderea unei afaceri, şi, evident, pentru construirea unei cariere de succes. Altfel, riscăm să rămânem fără un potenţial valoros, pentru că dezvoltarea vieţii noastre sociale, culturale sau economice nu poate ignora contribuţia tinerilor", a precizat preşedintele României.

Şeful statului a adăugat că pentru ca o oportunitate pentru tinerii din România este şi preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră în anul 2019.

"Cum ar putea generaţia noastră să vă ajute să faceţi acest pas? În primul rând, să vă asculte ideile, problemele, dar şi propunerile de soluţii. Apoi, să vă ofere posibilitatea ca voi să participaţi activ la tot ceea ce presupune dezvoltarea României la nivel local, judeţean sau naţional, precum şi la poziţionarea noastră competitivă în mediul european şi în mediul internaţional. Un astfel de demers este şi proiectul «România Educată», în care elevii şi studenţii ocupă un loc esenţial. Grupurile de lucru pe care le-am organizat în cea de-a doua etapă au inclus un număr semnificativ de tineri, tocmai pentru că opinia lor despre cum trebuie să arate educaţia şi propria experienţă acumulată de-a lungul şcolii sunt fundamentale. O altă ocazie excelentă ar putea fi preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, într-un moment în care Europa are nevoie de un nou suflu şi de creativitatea specifică tinerilor. Vă asigur, aşadar, că aveţi în Preşedintele României un partener deschis de dialog şi un promotor al intereselor voastre. De aceea, vreau să aflu astăzi direct de la voi care sunt aşteptările voastre, ce soluţii propuneţi la diversele probleme pe care le-aţi identificat, ce proiecte vă doriţi să realizaţi. Le mulţumesc organizatorilor pentru oportunitatea acestei discuţii, pe care mi-aş dori foarte mult să o continuaţi cu toţi factorii de decizie. Opinia voastră, a tinerilor, trebuie să conteze în România anului Centenar!", a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, joi, o vizită la Bacău, în contextul închiderii ediţiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din România, unde a particiat la dezbaterea naţională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”. În prealabil şeful statului a vizitat şi societatea comercială Aerostar S.A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici