Iohannis, întrebat despre un candidat comun la prezidenţiale al coaliţiei PSD-PNL: Nu e corect să spun

Întrebat marţi, la Riga, dacă PSD şi PNL ar trebui să meargă ca alianţă la parlamentare şi cu candidat comun la prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a spus că această chestiune trebuie lămurită în interiorul coaliţiei.

Urmărește
395 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întrebat despre un candidat comun la prezidenţiale al coaliţiei PSD-PNL: Nu e corect să spun

Preşedintele a fost întrebat marţi la Riga dacă PSD şi PNL ar trebui să meargă ca alianţă şi la parlamentare şi să aibă candidat comun la prezidenţiale.

„Este aceasta o chestiune care trebuie lămurită în interiorul coaliţiei. Dacă aş avea o opinie nu cred că ar fi corect să o spun public”, a spus preşedintele.

Există premisele unei alianţe cu PNL la următoarele alegeri, dar e foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat pe prezidenţiale, a spus, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Din punctul meu de vedere, când o alianţă electorală are cu 5 în faţă, e un semnal puternic transmis de români că au încredere în această alianţă. Cu adevărat, sunt toate premisele a se crea o alianţă politică, dar vom vedea decizia pentru că toţi politicienii decid”, spune Marcel Ciolacu.

El apreciază că PSD a câştigat alegerile de duminică.

„Dacă facem o alianţă politică, asta înseamnă că avem un candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare, în decembrie. PSD, momentan, a câştigat alegerile. E foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat (la preşedinţie - n.r.), ţinând cont că chiar le-a câştigat”, încheie Ciolacu.

Liderii liberali spun că PNL trebuie să aibă candidat la alegerile prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici