Iohannis l-a desemnat pe Orban pentru funcţia de premier: Suntem într-o situaţie specială. Posibil să avem deja mâine votul de învestire a Guvernului

  • Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, vineri, că propunerea sa pentru funcţia de premier al României este Ludovic Orban.
  • Orban este singura propunere pe care a primit-o de la partidele politice, în urma consultărilor.
  • În prezent, Orban este izolat la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu un parlamentar PNL confirmat cu noul coronavirus.
5925 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a desemnat pe Orban pentru funcţia de premier: Suntem într-o situaţie specială. Posibil să avem deja mâine votul de învestire a Guvernului

Iohannis: L-am desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier

„Am promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate toate procedurile parlamentare. Posibil să avem deja mâine (sâmbătă - n.red.) votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiţii speciale, dar am toată încredere că Parlamentul are toate datele şi posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură. Mă aştept de la toţi politicienii responsabili să fie parte a acestui efort comun, în aşa fel încât să ne putem concentra 100% pe combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus”, a afirmat şeful statului într-o declaraţie de presă.

Conform preşedintelui, toate partidele au propus la Executivul să fie condus de Ludovic Orban.

„Toată lumea a înţeles că suntem într-o situaţie specială, nu este loc de răfuileli politice, ci de soluţii şi foarte urgente. Am primit o singură propunere de prim-ministru, Ludovic Orbam pe care îl desemnez. Mă aştept de la toate partidele, de la toţi politicienii, să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice, să ne putem concentra 100% pe combaterea epidemei. Avem în momentul de faţă un guvern în funcţiune, guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios şi foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Rezultatele se văd, avem relativ puţine cazuri de infecţie cu coronavirus în România”, a mai spus Klaus Ioghannis.

În prezent, Ludovic Orban este izolat la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu Vergil Chiţac, parlamentarul PNL confirmat cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici